Pavel Vrba zúžil nominaci. Z kádru pro Euro vypadli Kovařík, Vydra a Zahustel

Necelý den po oznámení předběžné nominace na červnové mistrovství Evropy ve fotbale vyškrtl trenér Pavel Vrba ze soupisky tři jména. Do pětadvacetičlenné nominace se nevešli Matěj Vydra, Ondřej Zahustel a Jan Kovařík. Do šampionátu proběhne ještě jedno zúžení o dvě jména.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba

Pavel Vrba | Foto: Filip Jandourek

„Bylo to složité rozhodování. Zvlášť u útočníků jsme to řešili dlouho, nakonec jsme se rozhodli pro tuto variantu,“ vysvětlil Pavel Vrba stránkám fotbalové asociace vyřazení Matěje Vydry.

O místa na hrotu útoku se tak budou prát David Lafata, Tomáš Necid, Milan Škoda a mladík Patrik Schick, který poslední sezonu odehrál v Bohemians.

„Co se týká Zahustela a Kovaříka, tak oba odehráli v české lize dobrou sezonu. V neprospěch Zahustela hrálo roli i jeho zranění z průběhu jara, které částečně náš výběr ovlivnilo,“ dodal Vrba.

Na soustředění tak odjede 25 hráčů. V Rakousku odehraje výběr pro ME dva přípravné zápasy, první s Maltou, druhý s Ruskem. V tom už trenér chce načrtnout sestavu pro Euro.

Do konce května proběhne ještě jedno zúžení, do Francie totiž pojede pouze 23členný výběr. Ten má naplánovanou generálku na pátého června do Edenu.

Nominace české reprezentace na soustředění v Rakousku:
Brankáři:
Petr Čech (Arsenal), Tomáš Koubek (Liberec), Tomáš Vaclík (Basilej).
Obránci:
Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Tomáš Sivok (Bursaspor), Marek Suchý (Basilej), Michal Kadlec (Fenerbahce Istanbul), Roman Hubník (Viktoria Plzeň), David Limberský (Viktoria Plzeň), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday).
Záložníci:
Bořek Dočkal (Sparta Praha), Jiří Skalák (Brighton), Vladimír Darida (Hertha Berlín), David Pavelka (Kasimpasa Istanbul), Jaroslav Plašil (Girondins Bordeaux), Lukáš Mareček (Sparta Praha), Josef Šural (Sparta Praha), Ladislav Krejčí (Sparta Praha), Tomáš Rosický (Arsenal), Daniel Kolář (Viktoria Plzeň).
Útočníci:
David Lafata (Sparta Praha), Patrik Schick (Bohemians Praha 1905), Milan Škoda (Slavia Praha), Tomáš Necid (Bursaspor).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme