Kanadští hokejisté obhájili mistrovský titul, v boji o zlato nepovolili Finsku ani gól

Hokejisté Kanady slaví po roce titul mistrů světa. Perfektně zvládli finálovou bitvu s Finskem, které porazili 2:0, a zvedli nad hlavu vysněnou trofej. Vítězný gól zápasu vstřelil mladý talent Connor McDavid.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadská radost po finálovém zápase mistrovství světa

Kanadská radost po finálovém zápase mistrovství světa | Zdroj: ČTK

Úvodní část finále se odehrávala v duchu kanadského tlaku a kvalitní obrany seveřanů. Ale i přes dobrou hru ve vlastním obranném pásmu nedokázali finští beci uhlídat Connora McDavida. Mladík hájící v NHL barvy Edmontonu Oliers se ve 12. minutě dostal k odraženému puku a rychlým blafákem překonal Koskinena ve finské brance.

Velkou šanci nevyužil na druhé straně další junior Patrik Laine. Ten dostal v 16. minutě přesně adresovanou přihrávku před kanadskou branku, ale tváří v tvář gólmanovi Talbotovi neuspěl. Závěr třetiny pak ještě zpestřily nepokoje před brankou Suomi, do kterých se zapojili Komarov s Marchandem.

Druhá třetina nepřinesla ani jeden gólový zásah. Přičinili se o to zejména brankáři. Zřejmě největší šanci si vypracoval finský tým v přesilové hře v samém závěru druhé části. Ale vynikající Talbot zasáhl proti Koskirantovi, který se před střelou zdržel zpracováváním puku.

Ve třetí třetině se na Finech začala projevovat únava z celého turnaje. Hráči Suomi nezvládali přechod středního pásma, Kanaďané perfektně forčekovali a nepouštěli finské útočníky do blízkosti své branky.

Kanadští hokejisté vědomi si svého vedení nikam nepospíchali a hráčům v modrobílých dresech nezbývaly síly na to, aby s výsledkem něco udělali. Poslední slovo si vzal při finské power-play Matt Duchene a gólem do prázdné branky stanovil konečné skóre na 2:0.

A pak naplno propukly kanadské oslavy.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme