Česko chce posílit spolupráci s Izraelem v oblasti kybernetické bezpečnosti

Česká republika a Izrael chtějí spolupracovat při zajištění kybernetické bezpečnosti, budou si vyměňovat informace o možných hrozbách. V Jeruzalémě se na tom dohodli premiéři Benjamin Netanjahu a Bohuslav Sobotka z ČSSD.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu (vlevo) a jeho český protějšek Bohuslav Sobotka

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu (vlevo) a jeho český protějšek Bohuslav Sobotka | Zdroj: Reuters

Na české ambasádě v Tel Avivu už proto pracuje expert Národního bezpečnostního úřadu.

Netanjahu upozornil na skutečnost, že žijeme v digitálním věku, digitalizuje se vše. Od automobilů přes lékařské záznamy až po domácnosti. A všechno je také zranitelné a ohrožené.

Český premiér k tomu uvedl, že je i v našem zájmu, aby se vytvořila skupina států považujících otázku kyberbezpečnosti za prioritní:

„Snažíme se vytvořit dostatečné kapacity na úrovni státu tak, abychom byli schopni rizikům souvisejícím se kybernetickou bezpečností a možným kybernetickým útokům čelit.“

„Takže expertní spolupráce, sdílení zkušeností, spolupráce firem, které v této oblasti působí v České republice a Izraeli. V České republice také začala působit firma CyberGym s izraelským kapitálem a bude se zabývat školením v této oblasti,“ uvedl Bohuslav Sobotka.

Evropské země nebyly na migrační krizi připravené, uvedl Sobotka v Izraeli

Číst článek

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme