Šustr a Palát přispěli přihrávkou k důležité výhře Tampy

Hokejisté Tampy Bay otočili duel v Pittsburghu a dělí je jediné vítězství od postupu do finále bojů o Stanley Cup. Tučňáci sice většinu času vedli, až necelých pět minut před koncem vyrovnal Kučerov a poslal duel do prodloužení. V něm podruhé asistoval Ondřej Palát a zásluhou trefy Garrisona vedou Lightnings v sérii 3:2 na zápasy a čeká je další duel na domácím ledě. Jednu přihrávku na gól si připsal i obránce Andrej Šustr.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Tampy Bay, včetně Ondřeje Paláta (18), se radují z vítězství nad Pittsburgh Penguins  v semifinále Východní konference NHL

Hokejisté Tampy Bay, včetně Ondřeje Paláta (18), se radují z vítězství nad Pittsburgh Penguins v semifinále Východní konference NHL | Zdroj: Reuters

Skóre otevřel sedm desetin před koncem úvodní třetiny z dorážky Brian Dumoulin a brzy po přestávce přidal druhý gól do prázdné klece po hezké kombinaci Patric Hörnqvist. Ale i Tampa Bay odpověděla ještě v prostřední části dvěma slepenými zásahy. A v obou měl prsty Šustr.

Český obránce si připsal přihrávku, když o mantinel poslal kotouč Alex Killornovi, který našel skulinku mezi vyrážečkou brankáře Marka-Andre Fleuryho a tyčkou. Ve druhém případě po jeho souboji u hrazení získal kotouč Vladislav Naměstnikov a předložil puk skórujícímu Kučerovovi.

V poslední minutě druhé třetiny znovu strhl vedení na stranu Pittsburghu z dorážky Chris Kunitz, ale závěr zápasu vyšel lépe hostům. Kučerov, u jehož druhého gólu asistoval Palát, sebral po střele Johnsona odražený kotouč, obkroužil branku a u levé tyčky byl rychleji než beton Fleuryho.

Prodloužení trvalo jen 53 sekund. V něm Jason Garrison trefil střelou z levého kruhu clonícího Johnsona, od jehož zad se puk odrazil do branky.

Semifinále play off NHL:
Východní konference - 5. zápas:
Pittsburgh - Tampa Bay 3:4 v prodl. (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
Branky: 20. Dumoulin, 22. Hörnqvist, 40. Kunitz - 35. a 57. Kučerov (na druhou Palát), 34. Killorn (Šustr), 61. Johnson. Střely na branku: 34:25. Diváci: 18.648. Hvězdy zápasu: 1. Kučerov, 2. Garrison (oba Tampa Bay), 3. Kunitz (Pittsburgh). Stav série: 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme