Altner odeslal své stanovisko k dovolání, které ČSSD podala k Nejvyššímu soudu

Právník Zdeněk Altner odeslal vyjádření k dovolání, které ČSSD podala k Nejvyššímu soudu. Strana v něm rozporuje hlavně vysokou smluvní pokutu, kvůli které má Altnerovi zaplatit za právní služby ve sporu o Lidový dům téměř 338 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidový dům v Praze

Lidový dům v Praze | Foto: Filip Jandourek

Stanovisko pro Nejvyšší soud sepsal pro Altnera jeho právník Václav Veselý. Jak řekl Českému rozhlasu, vyjádření má desítky stránek. Popírá v něm, že by jeho klient úmyslně zdržoval soudní jednání.

„Mohu potvrdit, že jsme poslali vyjádření k dovolání, respektive k doplnění dovolání protistrany.“

Samozřejmě že se snažíme vyvrátit tvrzení protistrany, že můj klient obstruoval a úmyslně protahoval řízení,“ zdůraznil Václav Veselý.

Zdeněk Altner čeká, jak dopadne jeho žádost o exekuci ČSSD. Rozhodovat o ní má Obvodní soud pro Prahu 1, který ale sociální demokracie nařkla z podjatosti. O námitce už rozhodl Městský soud v Praze.

„Městský soud v Praze v exekuční věci oprávněného pana Altnera proti povinnému ČSSD již rozhodl, ovšem jak, nemohu v tuto chvíli sdělit, protože toto usnesení bude doručovat,“ říká mluvčí Markéta Puci.

Bývalý advokát Zdeněk Altner vyhrál spor o 338 milionů korun letos v březnu. ČSSD mu peníze zatím odmítla poslat. Vyčkává právě na rozhodnutí Nejvyššího soudu, kam poslala vedle dovolání i žádost o odklad vykonatelnosti rozsudku.

Sociální demokracie zatím platí za Zdeňka Altnera dluhy. Na stranu se totiž obracejí jeho věřitelé.

Bývalý advokát Altner nejdříve podal neúspěšně žádost o zablokování účtů ČSSD. Později pak podal návrh na exekuci sociální demokracie. O návrhu má rozhodnout Obvodní soud pro Prahu 1, proti němu ale podala ČSSD námitku podjatosti.

Spor o odměnu za soud o Lidový dům | Foto: Český rozhlas

mkp, Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme