Čeští fotbalisté oficiálně zahájili přípravu na ME, šest hráčů se připojí později

Česká fotbalová reprezentace se oficiálně sešla k závěrečné přípravě na červnové mistrovství Evropy ve Francii. Na oficiálním srazu v Praze chybělo z 25členného kádru šest hráčů. Mimo jiné Brankář Tomáš Vaclík, obránce Marek Suchý nebo nováček Patrik Schick, který má volno kvůli maturitě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech

Brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech | Zdroj: ČTK

Na srazu se dnes hlásila i nejzkušenější trojice Petr Čech, Jaroslav Plašil a Tomáš Rosický, který měl v tomto ročníku znovu hodně zdravotních problémů. Aktuálně se ale cítí 35letý záložník dobře a v závěru sezony odehrál i pár zápasů za juniorku Arsenalu.

„Uvidí se, v jaké formě se tady budu prezentovat. Dva měsíce jsem v tréninku, to je v pořádku, ale vyloženě vytíženost mi chybí. Potřebuju něco odehrát, abych to sám poznal. Zápasy za juniorku samozřejmě nejsou měřítko,“ přiznal Rosický.

Zdůraznil také, že po odchodu z Arsenalu se soustředí jen na evropský šampionát a klubovou budoucnost teď neřeší. Přiznal ale, že pražská Sparta, která o jeho návrat stojí, pro něj bude téma.

Vrba by mohl sestavit základní jedenáctku na ME jen ze třicátníků. Tím jsou už teď Češi výjimeční

Číst článek

Většina reprezentačních hráčů už v minulém týdnu od středy do pátku absolvovala v Praze neoficiální tréninkový kemp. Po něm trenér Pavel Vrba vyřadil z širšího výběru 28 hráčů trojici Ondřej Zahustel, Matěj Vydra a Jan Kovařík. Další dvě jména ještě musí vyškrtnout a konečnou nominaci 23 fotbalistů pro Euro nahlásit do 31. května na UEFA.

Ve středu tým odcestuje na soustředění do Rakouska, kde odehraje dva přípravné zápasy, první s Maltou, druhý s Ruskem. V tom už trenér chce načrtnout sestavu pro Euro. Do konce května proběhne ještě jedno zúžení, do Francie totiž pojede pouze 23členný výběr. Ten má naplánovanou generálku na 5. června, kdy v Edenu odehraje zápas s Jižní Koreou.

Na evropský šampionát čeští fotbalisté odletí 8. června. Ve skupině D se postupně utkají s obhájcem titulu Španělskem, Chorvatskem a Tureckem.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme