Chybí mi rozehranost, ale jsem v pořádku, hlásí Rosický před přípravou na ME

O účasti Tomáše Rosického na mistrovství Evropy se dlouho spekulovalo. Nešlo přitom o jeho fotbalové schopnosti, ale o zdraví ofenzivního záložníka. Nakonec však zkušený středopolař v nominaci Pavla Vrby nechybí, takže dorazil na sraz reprezentace před závěrečnou přípravou na blížící se Euro.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický na reprezentačním svazu

Tomáš Rosický na reprezentačním svazu | Zdroj: ČTK

„Od mého posledního zranění jsem dva měsíce v plném tréninku, takže to je v pořádku. Rozehranost samozřejmě není nejlepší,“ přiznává Rosický.

Tomáš Rosický toho v celé sezóně moc neodehrál, neustálá zranění a návraty po nich ho neminuly ani v ročníku, který skončí mistrovstvím Evropy ve Francii. Aktuálně vypadá všechno v pořádku, jenže v Arsenalu už v A týmu šanci v závěru Premier League nedostal a nastoupil jen za juniorku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Všechno je v pořádku. Od mého posledního zranění jsem dva měsíce v plném tréninku, říká Tomáš Rosický před zahájením přípravy na Euro

„Zápasy, které jsem odehrál za juniorku, nejsou měřítkem. Mají tam povolené tři hráče přes 21 let, takže na mistrovství Evropy do 21 let můžu jet z fleku,“ usmívá se Tomáš Rosický.

Po zranění na začátku tohoto roku mu ale moc do smíchu nebylo a sám byl k možné účasti na Euru skeptický. Reprezentační trenér Pavel Vrba s ním ale neustále komunikoval, byl se podívat na kapitána národního týmu v Londýně a čekal. Nakonec Tomáš Rosický v českém mužstvu nechybí.

„Musíme počkat, jak budu vypadat zápas od zápasu. I tenkrát jsem trenérovi nabízel, že eventuálně přijedu na kemp a pak ať mě klidně pošle domů, když budu vypadat špatně, nebo když se budu cítit, že to není dobrý, tak že se seberu a odjedu,“ připomněl Rosický.

Vrba by mohl sestavit základní jedenáctku na ME jen ze třicátníků. Tím jsou už teď Češi výjimeční

Číst článek

Tento návrh ale Pavel Vrba odmítl a pro mistrovství Evropy s tvořivým záložníkem počítá. Rosický doufá v úspěch reprezentace, která mu může posloužit i jako příprava na nové angažmá. Po deseti letech totiž skončil v Arsenalu, a od konce klubové sezony tak mohl přemýšlet, kam zamíří.

„Prostor jsem asi měl, chuť ne. Pro mě to momentálně není na místě. Nemůžu teď přemýšlet o tom, co bude, protože se chci soustředit na to, co se bude dít tady. Všechno ostatní budu řešit až potom,“ dodává reprezentační záložník.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme