Fotbalové Karviné přinesl postup do ligy víc starostí než radosti

24. květen 2016
Zprávy , Zprávy

Fotbalisté Karviné si sice mohou od víkendu říkat prvoligoví, ovšem nováčka příštího ročníku nejvyšší soutěže teprve čekají ty nejtěžší boje. Karviná přijde s největší pravděpodobností o svého generálního partnera a to není zdaleka všechno.

Je veřejným tajemstvím, že společnost, jejíž jméno se nachází i v názvu klubu má existenční problémy. A při takových starostech je utopie, že by Karviná získávala od OKD injekci v podobě mnoha milionů korun. Dobře informované zdroje z blízkosti klubu hovoří o tom, že na tento kalendářní rok ještě fotbalový oddíl peníze dostal, ovšem v příštím roce už mnohaleté partnerství pokračovat nebude.

„Poznamená nás to tak, že budeme muset hledat jiné partnery. Uvidíme, jak se nám to bude dařit. Věřím tomu, že si nějak poradíme a že nějak přežijeme,“ vysvětluje předseda dozorčí rady oddílu Jan Wolf.

Jan Wolf byl dlouholetým klubovým předsedou představenstva. Poté co v lednu nastoupil do stejné funkce v Baníku Ostrava, zastává v Karviné oficiálně už pouze funkci předsedy dozorčí rady. Je však také náměstkem karvinského primátora za ČSSD, ovšem do spekulací, že by fotbalistům za stávajících nedobrých ekonomických vyhlídek, mohlo pomoci město, se pouštět nechtěl.

„Jsem ve vedení města, ale je tam 41 zastupitelů. A nevím, jak sportovní oživení ve městě ocení. Je to předčasné, nejsem schopen říct, jestli se bude něco řešit,“ dodal.

Starosti se stadionem

Nicméně očekávaný odchod generálního partnera není jedinou starostí karvinského fotbalu. Budoucího nováčka nejvyšší soutěže trápí také protahující se stavba nového stadionu, který měl být už dávno hotový, ovšem podle dobře informovaných lidí z okolí klubu se tak stane nejspíš až na podzim.

„Musíte se zeptat stavebních firem, které to tam, s prominutím, mastí. Jsem na to hodně naštvaný a mrzí mne to, že takovým způsobem to funguje. Ale je to možná jen můj subjektivní pocit. Pro ně je to byznys. Už jsme termín posunuli několikrát, tak věřím, že už to nějakým způsobem dokončí a že na konci sedmého měsíce už budeme mít ten stadion hotový,“ věří Jan Wolf.

Nicméně připouští, že pokud by se stavba stadionu neúměrně protahovala, bude muset Karviná hledat azyl jinde. „Nechtěli jsme řešit licenci pro první ligu. Samozřejmě jedna z podmínek je hotový stadion, takže musíme řešit i tyto otázky,“ dodává.

A to by byl celkem problém, protože nejbližší vyhovující stadion je v Ostravě, kde už teď hraje Baník i třetiligové Vítkovice. Navíc i ten si projde za pár dní rekonstrukcí trávníku, takže minimálně do druhé poloviny srpna nebude k dispozici nikomu.

autor: ras
Spustit audio