Dráhy částečně obnovily provoz mezi Prahou a Drážďany. Trať zablokoval sesuv půdy

Železničáři dnes odpoledne částečně obnovili provoz na trati mezi Prahou a Drážďany. Dálkové vlaky zatím jezdí jen po jedné koleji. Regionální spoje dál nahrazuje autobusová doprava. Českému rozhlasu to potvrdil mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Železniční spojení mezi Prahou a Drážďany má být obnoveno během dneška

Železniční spojení mezi Prahou a Drážďany má být obnoveno během dneška | Foto: Jan Bachorík

„Byl obnoven provoz dálkových vlaků EuroCity v úseku Děčín - Bad Schandau. Jezdí se zde ale jen jednokolejně. Je třeba počítat s mírným zpožděním,“ informoval Radek Joklík.

„Osobní vlaky jezdí prozatím do Schöny, kde mohou cestující přestoupit na náhradní autobusovou dopravu,“ dodal mluvčí Českých drah.

Osobní vlaky by podle něj měly poškozeným úsekem začít jezdit během zítřka. „Předpokládáme, že ráno už by měly jezdit standardně i regionální spoje, ale bude to stále v jednokolejovém provozu, je třeba se tedy připravit na menší zpoždění,“ upozornil Joklík.

Na trati u německé obce Schmilka se včera přibližně v osm večer sesunul podmáčený svah. Do něho narazil nákladní vlak, který částečně vykolejil. Při nehodě se nikdo nezranil.

Podle německého rádia MDR přijeli včera večer na místo záchranáři. Museli vrátit vykolejenou lokomotivu na koleje a havarovaný vlak odtáhnout. Zároveň odstraňovali zeminu, která trať zasypala. Přesná příčina sesuvu není ještě známa.

Provoz na dosud uzavřené trati by měl být obnoven kolem 16. hodiny | Foto: Jan Bachorík

České a německé dráhy měly také problémy se zavedením náhradních autobusů. Oslovily asi 50 autobusových dopravců, žádný z nich ale neměl volnou kapacitu. Nakonec se náhradní autobusové spojení podařilo zajistit.

Někteří cestující si ale ráno obstarali kvůli práci vlastní odvoz. „Museli jsme to operativně řešit, zavolat známým a podobně,“ popsala paní Kateřina z Děčína.

Anna Jadrná, Ondřej Látal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme