Webové stránky Bechyně a Nadějkova uspěly v soutěži Zlatý erb

21. březen 2005

V jihočeském kole soutěže Zlatý erb 2005 o nejlepší webové stránky zvítězily město Bechyně a obec Nadějkov na Táborsku. V kategorii elektronických služeb měst byl nejúspěšnější Tábor díky zvukovým záznamům z jednání místního zastupitelstva. Cenu veřejnosti získala obec Želeč u Tábora.

Sedmičlenná porota letos na jihu Čech hodnotila internetové stránky 14 měst a 11 obcí. V kategorii měst se s Bechyní dělí o prvenství Dačice, které loni zvítězily i na celostátní úrovni, pravidla soutěže ale nedovolují opakovaný postup do celostátního kola. Jako třetí nejlepší porota vybrala webové stránky města Slavonice. Mezi obcemi stanula na druhém místě Dolní Pěna a třetí je Příbraz. Při hodnocení elektronických služeb měst obsadily druhé místo Veřejné zakázky do dvou milionů korun na webových stránkách města České Budějovice a třetí dačická "kniha návštěv". Výherci postupují do celostátního kola. Soutěž Zlatý erb se na celostátní úrovni koná již sedmým rokem. Jejím cílem je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb. "Nově formulovaná hodnotící kritéria byla tentokrát konkrétnější, a tak i jihočeská porota věnovala zvýšenou pozornost bezbariérové přístupnosti webových stránek a splnění požadavků zákona o svobodném přístupu k informacím," upřesnila mluvčí krajského úřadu Maria Ptáčková. Další podrobnosti o soutěži jsou na stránkách zlatyerb.obce.cz včetně přehledu bodového hodnocení jednotlivých porotců.

V loňském krajském kole soutěže Zlatý erb zvítězily na jihu Čech v kategorii měst Dačice na Jindřichohradecku a mezi obcemi Stádlec na Táborsku. Za nejlepší elektronické služby získala první cenu Bechyně na Táborsku. Jihočeši pak uspěli i v celostátním kole, kde Dačice obhájily své prvenství a Stádlec se umístil jako třetí.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio