Obránce Kempný míří do NHL, místo v Chicagu si musí vybojovat

Po ročním působení v Avangard Omsk v KHL, kde patřil k nejlépe hodnoceným obráncům, mění český hokejista Michal Kempný prostředí. Podepsal roční dvoucestnou smlouvu s loňským vítězem Stanleyova poháru Chicagem, a stěhuje se tak do zámořské NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový obránce Michal Kempný podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Chicagem

Hokejový obránce Michal Kempný podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Chicagem | Zdroj: ČTK

Už dříve bylo téměř jasné, že pětadvacetiletý obránce opustí KHL, jelikož o zájmu Chicaga se spekulovalo několik týdnů.

„Mistrovství světa mi možná mohlo pomoci, ale jeden tým v NHL o mě jevil zájem celou sezonu, zná moji hru od A do Z a pro ten se rozhodnu,“ řekl Kempný po světovém šampionátu.

Podle zástupce Kempného Aleše Volka projevily zájem i jiné kluby, ale nechtěl je přesně jmenovat. Spekulovalo se například o Vancouveru a Buffalu. Kempný se však rozhodl pro Chicago a věří, že by se tam mohl prosadit.

Místo v sestavě si ale bude muset nejdřív vybojovat. Podle zámořských webů klub souhlasil s podmínkami smlouvy, ale oficiálně by mělo být vše potvrzené v následujících dnech.

Do NHL vstoupí Kempný jako nedraftovaný hráč. „Jde o dobrého bruslaře, který dokáže bránit i podporovat útok. Věřím, že by v našem týmu mohl dostat dost prostoru,“ řekl generální manažer Stan Bowman, uvedla ČTK.

Podle webu nhl.cz vynese roční kontrakt českému obránci 575 až 925 tisíc dolarů. Kempný si svými výkony zajistil také nominaci na Světový pohár v Torontu.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme