Palát se Šustrem si na finále NHL musí počkat, Pittsburgh si vynutil sedmý zápas

Hokejisté Tampy Bay nezvládli poslední krok k postupu do finále zámořské NHL. V šestém zápase prohráli na domácím ledě 2:5 a k rozhodujícímu duelu se musí stěhovat do Pittsburghu. Vítězným gólem a asistencí se blýskl hostující kapitán Sidney Crosby.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Pittsburghu zvítězili na ledě Tampy a vynutili si sedmý zápas semifinále

Hokejisté Pittsburghu zvítězili na ledě Tampy a vynutili si sedmý zápas semifinále | Zdroj: ČTK

Při zranění gólmana Bishopa se do branky domácích Lightnings postavil ruský talent Andrej Vasilevski. I na druhé straně kluziště se od začátku zápasu představila sezonní dvojka Matt Murray. Šťastnější byl po utkání brankář Pinguins, který si připsal 29 úspěšných zákroků a byl jedním z hlavních strůjců výhry.

První hvězdou zápasu byl ale zvolen Sidney Crosby. Kapitán týmu z ocelářského města na konci druhé třetiny zvyšoval již na 3:0. Poté sice utkání zdramatizoval Brina Boyle, který dokázal skórovat dvakrát během sedmi minut.

Poslední slovo si ale stejně vzali hosté. Dvě minuty před koncem zvyšoval na dvoubrankový rozdíl Bryan Rust a konečný výsledek 5:2 pečetil do prázdné branky Američan s italskými kořeny Nick Bonino.

Příští zápas mezi oběma soupeři, ve kterém se definitivně rozhodně o postupujícím do závěrečných bojů o Stanleyův pohár, je naplánován na noc ze čtvrtka na pátek.

Crosbyho vítězný gól:

Play off NHL:

Tampa Bay - Pittsburgh 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)

Branky: 46. a 53. Boyle - 19. Kessel, 28. Letang, 40. Crosby, 58. Rust, 60. Bonino. Střely na branku: 30:34. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Crosby (Pittsburgh), 2. Boyle (Tampa), 3. Letang (Pittsburgh). Stav série: 3:3.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme