Strážníci v Berouně údajně odpouštěli přestupky policistům. Nyní stojí před soudem

Berounský soud dnes začal projednávat případ městských policistů, kteří údajně odpouštěli policistům a dalším členům bezpečnostních složek pokuty za špatné parkování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Okresní soud v Berouně začal 25. května projednávat kauzu berounských strážníků obžalovaných ze zneužití pravomoci úřední osoby

Okresní soud v Berouně začal 25. května projednávat kauzu berounských strážníků obžalovaných ze zneužití pravomoci úřední osoby | Zdroj: ČTK

Před soudem stojí celkem 18 současných i bývalých berounských strážníků. K soudu přišli všichni obžalovaní, kvůli čemuž byla soudní prakticky plná.

Většina zatím vyslechnutých mužů zatím trvá na tom, že jsou nevinní. Chyba prý byla u jejich nadřízeného, který přestupky policistů, příslušníků Vězeňské služby nebo lidí z BIS neposílal nebo nepředával dál.

Strážníci jsou podezřelí hlavně z trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby, za což jim hrozí trest od tří do deseti let vězení.

Do pravomocného rozsudku však většina z nich zůstává ve službě. Jen někteří dali sami výpověď nebo museli odejít kvůli chybějící maturitě.

ČRo, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme