Mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem vykolejil vlak, oprava trati potrvá několik dní

Na trati mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem dnes vykolejil nákladní vlak. Strojvůdce si toho všiml až po dvou kilometrech, na výhybce se pak jeden vagon utrhl a převrátil na bok. Oprava trati může trvat i několik dní, řekl Českému rozhlasu Martin Drápal z Drážní inspekce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vykolejený nákladní vlak (ilustrační foto)

Vykolejený nákladní vlak (ilustrační foto) | Foto: Pavel Pavlas | Zdroj: Český rozhlas

Mimo koleje se podle Drápala dostal předposlední a poslední vagon nákladního vlaku. Trať je poškozená zhruba v délce dvou kilometrů.

„Kdy bude provoz obnoven, bude záležet na tom, jak budou probíhat odstraňovací práce. Možná budou muset být vyměněny pražce, záležet bude i na tom, jak je poničené upevnění pražců,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce.

Na trati mezi Jihlavou a Dobronínem jezdí místo vlaků náhradní autobusy. Příčina vykolejení zatím známá není, dechová zkouška u strojvůdce byla negativní.

„Bude se určitě zjišťovat, jestli byla technický závada na voze, jestli mohla být technická závada na trati. Každopádně tam budou probíhat komisionální prohlídky, aby se zjistil technický stav jak trati, tak vozu,“ doplnil Drápal.

Škody podle něj mohou dosáhnout až deseti milionů korun.

ČRo, Michal Malý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme