Mourinho se stal novým koučem Manchesteru United, píší v Anglii

Portugalec José Mourinho se stal novým koučem fotbalistů Manchesteru United. Informovala o tom televizní stanice Sky Sports, podle které Mourinho dnes odpoledne podepsal v Londýně se slavným klubem smlouvu. Vedení 20násobného anglického mistra zatím jméno nástupce Nizozemce Louise van Gaala oficiálně neoznámilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

José Mourinho

José Mourinho | Zdroj: Reuters

Van Gaal byl od týmu v pondělí odvolán, i když měl smlouvu ještě na jeden rok. V sobotu sice jeho svěřenci získali Anglický pohár, ale předtím skončili v lize až pátí a neprobojovali se do Ligy mistrů.

Pro třiapadesátiletého Mourinha bude Manchester druhým působištěm v anglické Premier League. V prosinci skončil po dvou a půl letech v Chelsea, kterou loni dovedl k titulu.

Londýnský celek trénoval už v letech 2004 až 2007, kdy s ním vyhrál anglickou ligu dvakrát. V minulosti sbíral úspěchy také s Portem, Interem Milán a Realem Madrid.

Mourinhův příchod k United se zasekl na tom, že ochrannou známku na komerční používání jména i podoby portugalského kouče stále vlastnila Chelsea. Podle britských médií za ni požadovala odstupné až milion liber (přes 35 milionů korun).

Mourinho by se v Manchesteru mohl potkat se švédským kanonýrem Zlatanem Ibrahimovicem, který skončil v Paris St. Germain. Nyní uvedl, že se mu stýská po spolupráci s portugalským koučem, pod nímž hrál v sezoně 2008/09 v Interu Milán a vytvořili si výborný vztah.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme