Pittsburgh přetlačil Tampu a zahraje si finále Stanley Cupu. Palát se Šustrem končí

Hokejisté Pittsburghu zvládli na svém ledě rozhodující sedmé utkání proti Tampě a postoupili do závěrečných bojů o Stanley Cup. Výhra 2:1 jim zajistila vítězství v sérii 4:3 na zápasy a po sedmi letech se znovu dočkali postupu do finále. V něm vyzvou San Jose Sharks, v jejichž dresu působí i české duo Tomáš Hertl, Roman Polák.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Pittsburghu Pinguins přbírají pohár pro vítěze konferenčního finále

Hokejisté Pittsburghu Pinguins přbírají pohár pro vítěze konferenčního finále | Zdroj: Reuters

Oběma týmům šlo o všechno a nebylo se na co šetřit, možná i proto nasadili Lightnings svého kapitána Stevena Stamkose, který nehrál od 31. března kvůli krevni sraženině v noze.

Ale ani to týmu z Floridy nepomohlo. Jako první udeřili domácí. Bryan Rust se prosadil střelou z prostoru mezi kruhy. Hosté vyrovnali zásluhou „zlobivého děcka“ letošní sezony Jonathana Drouina. Ten se protáhl útočným pásmem a střelou nad Murrayho rameno.

Nerozhodný stav vydržel ale pouhých 30 sekund. Druhým gólem v zápase vrátil vedení na stranu domácích Pinguins aktivní Bryan Rust.

"Velký sen je ale pořád teprve před námi," prohlásil hrdina večera Rust. Čtyřiadvacetiletý hráč dal v posledních dvou zápasech tři góly. "Musím poděkovat spoluhráčům. S jejich zlepšeným výkonem jsem se zvedl i já," prohlásil.

Fotbalové vedení už domácí uhájili a jejich kapitán Sidney Crosby mohl po zápase pozvednout nad hlavu trofej pro vítěze konference. Na rozdíl od hráčů Sharks, se kterými se Pittsburgh utká, se domácí hráči nebáli z pověrčivosti na pohár sáhnout.

Finálová série startuje na ledě Pittsburghu v pondělí.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme