Na trati u Olomouce došlo ke dvěma smrtelným nehodám, vlaky na Prahu a Ostravu stály

Smrtelná nehoda na kolejích poblíž Mohelnice na Šumpersku omezila provoz na hlavním železničním koridoru mezi Prahou a Ostravou. Pendolino tu srazilo člověka, který se pohyboval v kolejišti. Vlaky kvůli probíhajícímu vyšetřování jezdily po jedné koleji a nabíraly až 70minutové zpoždění. K další tragické nehodě došlo na stejné trati před půl šestou večer a doprava byla zastavena. Vpodvečer byl provoz obnoven po jedné koleji a kolem 21:00 i po druhé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pendolino. Ilustrační foto.

Pendolino. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

„Přibližně v půl druhé došlo k tragické události. Osoba pohybující se v kolejišti se srazila s vlakem Pendolino,“ popsal mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Soupravy jedoucí na Prahu nebo opačným směrem na Ostravu nabíraly v Olomouci zpoždění. K obnovení provozu na trati mělo dojít podle Štáhlavského po 16. hodině. Před půl šestou večer ale na stejném koridoru došlo k další nehodě.

Na hlavním železničním koridoru mezi Štěpánovem a Červenkou srazil rychlík člověka. Provoz na železničním koridoru se kvůli nehodě zastavil.

Podle informací na webu Českých drah začaly vlaky v místě neštěstí jezdit v 18:35 alespoň po jedné koleji. Kolem 21:00 byl provoz obnoven v plném rozsahu.

ČRo, Jana Zemková, Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme