Provoz v tunelu u pražského hlavního nádraží železničáři plně obnoví zřejmě až po víkendu

Vinohradským tunelem u pražského hlavního nádraží budou vlaky jezdit bez omezení zřejmě až po víkendu. Včera v tunelu vykolejil vlak a poničil při tom kolejiště. Vykolejení zřejmě způsobila technická závada. Podle Správy železniční dopravní cesty jsou škody v tunelu větší, než se čekalo. Poničené je kromě kolejí i zabezpečovací zařízení nebo výhybky. Vykolejený vlak ale už železničáři z tunelu odtáhli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vykolejený vlak

Vykolejený vlak | Zdroj: ČTK

„Včera krátce před osmou hodinou večer se podařilo dostat vzpříčený vůz na koleje. Kolem deváté hodiny odjely z místa všechny pracovní vlaky a zmizely i trosky. Poté nastoupily opravné týmy,“ říká mluvčí Správy železniční dopravní cesty Jakub Ptačinský.

„Obnovení provozu je stanoveno na pondělí až úterý příštího týdne. Nicméně doufáme, že práce během víkendu půjdou maximálně rychlým tempem. Že se tam nic dalšího neobjeví a že výhled zkrátíme směrem někam do pondělí nebo i neděle,“ dodává.

Vinohradským tunelem mezi pražským hlavním nádražím a Vršovicemi se tak jezdí namísto čtyř zatím jen po dvou kolejích. Do doby, než železničáři tunel opět naplno zprovozní, musí cestující počítat s omezeními ve směru na Beroun, Cheb, Plzeň nebo Benešov.

Vlak vykolejil včera před polednem na výhybce při výjezdu ze stanice Hlavní nádraží. Havárie se obešla bez zranění, ve vlaku nebyli žádní cestující.

ČRo, Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme