Tomáš Berdych otočil zápas s Cuevasem, je v osmifinále French Open

Poslední český tenista v pavouku Roland Garros Tomáš Berdych má jistotu, že v Paříži obhájí loňskou osmifinálovou účast. V zápase třetího kola sice s Urugaycem Cuevasem sice ztratil první set, pak ale prolomil pečlivou soupeřovu obranu a vyhrál 3:1. Dalším soupeřem bude Španěl David Ferrer.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berdych otočil zápas s Cuevasem, je v osmifinále French Open

Berdych otočil zápas s Cuevasem, je v osmifinále French Open | Zdroj: Reuters

Tomáš Berdych začal zápas třetího kola na kurtu č. 1 nešťastně. Při svém podání sice vyhrál první dva míčky, přesto servis ztratil. Bylo to sice naposledy, co si během zápasu prohrál podání, přesto výhodu dobře podávajícího Uruguayce Pabla Cuevase nedokázal vymazat a na 45 minut prohrával 0:1 na sety.

Od druhé sady ale rodák z Valašského Meziříčí převzal iniciativu a vyzrál na soupeřovu obranu. Ve druhé sadě rozhodl jedním ze čtyř rozhodnutých brejkbolů, ve třetím dvěma. Rázem vedl 2:1 a byl ve velké psychické výhodě.

O čtvrtý set se ale oba tenisté tahali. Až za stavu 5:5 se při Cuevasově podání Tomáš Berdych dostal ke dvěma šancím za stavu 40:15, Uruguayec sice dorovnal na shodu, ale další dva míčky nezvládl a dal Berdychovi rozhodující šanci. Po změně stran Tomáš Berdych dopodával zápas do výsledku 4:6, 6:3, 6:2 a 7:5.

Nedávno třicetiletý tenista je posledním českým zástupcem v pavoucích dvouhry na Roland Garros. O postup do čtvrtfinále se utká se světovou jedenáctkou Davidem Ferrerem. Se Španělem má negativní vzájemnou bilanci, ze čtrnácti zápasů prohrál 8.

Výsledky tenisového grandslamového turnaje French Open:
Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Cuevas (25-Urug.) 4:6, 6:3, 6:2, 7:5, Goffin (12-Belg.) - Almagro (Šp.) 6:2, 4:6, 6:3, 4:6, 6:2, Bautista (14-Šp.) - Čorič (Chorv.) 6:2, 6:3, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Keysová (15-USA) - Puigová (Portor.) 7:6 (7:3), 6:3, Bertensová (Niz.) - Kasatkinová (29-Rus.) 6:2, 3:6, 10:8.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme