Po zásahu bleskem museli lékaři na západě Německa ošetřit 33 lidí, ve Francii 11

Němečtí záchranáři museli po úderu blesku při mládežnickém fotbalovém zápase ošetřit 33 lidí. Dva lidé jsou vážně zranění. V Paříži si podobné neštěstí vyžádalo 11 zraněných, z toho šest vážně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blesk (ilustrační foto)

Blesk (ilustrační foto) | Foto: Jiří Kouřil

Podle svědků před úderem blesku v západoněmeckém městě Hoppstädten nepršelo a na obloze nebyly vidět žádné bouřkové mraky. Blesk udeřil do hřiště krátce po skončení zápasu.

Zřejmě přímo zasáhl pětačtyřicetiletého muže, kterého museli diváci a následně přivolaní lékaři oživovat. Vážně zraněný je ještě jeden muž - pro oba přiletěli záchranáři ve vrtulnících.

Blesk zranil také další dva dospělé, lékaři ale preventivně natočili EKG i všem 29 dětem, které se zápasu zúčastnily. Jedenáct z nich pak převezli k dalšímu ošetření do nemocnice.

K podobnému neštěstí došlo i ve Francii. V Paříži zasáhl blesk strom v parku Monceau, pod kterým se ukrývala skupina dospělých se sedmi- a osmiletými dětmi, které oslavovaly narozeniny. Jedenáct lidí je zraněných, z toho 6 vážně. Jedno dítě zůstává v kritickém stavu.

„Prognóza je vážná. Dítě po resuscitaci leží na jednotce intenzivní péče,“ oznámil profesor Pierre Carli z pařížské záchranné služby. Další tři vážně zranění jsou podle něj pod dohledem lékařů. Podle meteorologů ani v pařížském parku přitom nehrozila žádná silná bouře.

K tragické události došlo i v Polsku, kdy v Beskydech silná bouře zabila dva lidi. Jednoho zasáhl blesk a druhý se utopil v rozvodněném potoce.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme