V Donbasu bylo zabito 5 vojáků, Ukrajina z toho viní Moskvu

Pět ukrajinských vojáků bylo během uplynulých 24 hodin zabito a čtyři další zraněni během potyček s proruskými separatisty v Donbasu na východě Ukrajiny. Incidenty se udály bez ohledu na dohodnuté příměří. Oznámila to dnes ukrajinská armáda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinští vojáci z dobrovolnického praporu Šaktorsk při cvičení na okraji Mariopolu

Ukrajinští vojáci z dobrovolnického praporu Šaktorsk při cvičení na okraji Mariopolu | Zdroj: Reuters

Sedm zabitých a devět raněných vojáků v důsledku povstaleckého ostřelování v Donbasu ohlásily ukrajinské úřady již počátkem tohoto týdne. Podle šéfa ukrajinské bezpečnostní rady Oleksandra Turčynova šlo o nejhorší denní bilanci za poslední rok. Z odpovědnosti za útoky povstalců Turčynov obvinil Moskvu.

Kyjev a Západ obviňují Rusko z vojenské podpory separatistů; Moskva to popírá a připouští jen účast ruských dobrovolníků.

Kyjev a Moskva se vzájemně obviňují z odpovědnosti za to, že vázne plnění loňských mírových dohod z Minsku o politickém řešení konfliktu.

Konflikt na východní Ukrajině si za dva roky vyžádal okolo 9300 obětí. Více než 1,5 milionu lidí muselo opustit své domovy.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme