Absence hvězd French Open škodí, shodují se tenisté

Od roku 2005 proti sobě dlouhá léta bojovali o velké tituly a dost často i v závěrečných zápasech turnajů, jenže teď mají úplně jiné starosti. Španěla Rafaela Nadala i Švýcara Rogera Federera trápí zranění, a tak vůbec poprvé od zmíněné doby scházejí oba najednou ve druhém týdnu Roland Garros.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal se z French Open odhlásil kvůli bolestivému zápěstí

Rafael Nadal se z French Open odhlásil kvůli bolestivému zápěstí | Zdroj: Reuters

Nadal ve druhém týdnu antukového grandslamu na Roland Garros pravidelně slavil narozeniny. Dostával dort a později i pohár pro vítěze, který ve Francii vybojoval celkem devětkrát.

Skoro třicetiletý rodák z Mallorky patří k turnaji podobně jako Eiffelovka k Paříži. „Musí to být něco hodně vážného. Takový bojovník, jsem úplně v šoku. To už nebude žádný turnaj,“ řekla v nadsázce česká tenistka Barbora Strýcová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Neúčast tenisových es může prospět hráčům, kteří před French Open nepatřili mezi favority

Tím spíš, že se kvůli zranění těsně před turnajem vytáhli Švýcar Federer a také velký oblíbenec domácího publika Gael Monfils.

V průběhu Roland Garros navíc vzdal ze stejného důvodu dobře rozdělané dílo další Francouz Jo-Wilfried Tsonga. Pro fanoušky, pořadatele i sponzory hned čtyři velké rány najednou.

„Samozřejmě je to velmi zlé, když přijdete o takové hráče. Je pravda, že to asi nemohlo být horší, ale nevím, jestli je to šťastné nebo nešťastné – my ostatní máme větší příležitost,“ říká Lotyš Ernests Gulbis.

Ten dostal nečekanou příležitost za nepříznivého stavu díky zmíněné skreči Tsongy, a teď toho může dál využít, podobně jako další tenisté. Tedy alespoň někteří, usmívá se Tomáš Berdych.

„Pro mě toho moc jinak výjimečného bohužel opět není,“ naráží český tenista na skutečnost, že právě on je ve stejné části pavouku jako největší favorit turnaje Novak Djokovič, který ani zdaleka nevypadá, že by chtěl vyklidit pozice. Naopak, právě jeho jméno a snažení o kariérní grandslam jsou teď velkou záchranou turnaje.

Jaroslav Plašil, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme