Kadlece přemlouval i prezident Fenerbahce, obránce ale zvolil návrat do Sparty

Oficiálně bude na mistrovství Evropy ještě coby hráč Fenerbahce Istanbul. Ale vnitřně už je zase sparťanem, protože od nové sezony bude rudý dres znovu oblékat. Právě z pražské Letné obránce Michal Kadlec před osmi lety do světa vyrazil a teď nechal plavat finančně zajímavější nabídky z Německa, Francie, Ruska nebo i tu na prodloužení smlouvy v tureckém velkoklubu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Kadlec se po osmi letech vrací do Sparty

Michal Kadlec se po osmi letech vrací do Sparty | Zdroj: ČTK

„V zahraničí jste daleko od rodiny i od přátel. Navíc jsem tam byl převážně sám. Když jste dole a nemáte dobrou náladu, o koho se máte opřít. Navíc řeč. V Německu jsem to tak nebral, ale v Turecku potřebujete překladatele. Někdy to tam byl pěkný blázinec,“ vysvětluje svůj návrat do Čech Michal Kadlec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michalu Kadlecovi se návrat do české ligy ekonomicky nevyplatí, přesto se rozhodl pro návrat do Sparty

V německém Leverkusenu strávil pět let, další tři přidal v Istanbulu. Nyní se rozhodl vrátit do české ligy, i když čistě ekonomicky se mu to nevyplatí.

„Fenerbahce hodně stálo o mé služby, byl jsem dvakrát osobně u prezidenta, který by mě rád udržel. Byli spokojení, ale řekl jsem mu, že mé rozhodnutí je vrátit se do Sparty. Nebylo to o penězích. Kdyby ano, mohl bych zůstat do Fenerbahce,“ dodává 31letý obránce.

Místo toho bude usilovat o to, co se Spartě po jeho odchodu ještě nepovedlo - tedy o postup do hlavní fáze Ligy mistrů. „Teď řeknu, že to beru na sebe, a pak, když to neuděláme, napíše se, že Kadlec neudělal Ligu mistrů. To známe,“ směje se.

A tak by se Michalu Kadlecovi líbilo, kdyby se nespoléhalo jenom na něj a kdyby od léta nebyl ve Spartě jediným reprezentačním navrátilcem, i když přemlouvat Tomáše Rosického na soustředění národního týmu v Rakousku nebo později při mistrovství Evropy mu přijde zbytečné.

„Jak ho znám, nenechá se přemluvit k ničemu, to je na jeho rozhodnutí. Jestli mu pomůže, že jsem se vrátil i já, tak bychom ho v týmu uvítali. Má skvělou kariéru za sebou a doufám, že i před sebou,“ říká Michal Kadlec o spoluhráči z reprezentace.

 

It's true that i signed a contract with Sparta Prague. But Fenerbahce fans can make sure that i will be totally focused in these last 2 games. I will do my best for Fenerbahce. At the end of the season i will make another announcement about my transfer. Sparta Prag ile sozlesme imzaladigim dogru. Ama Fenerbahce taraftarlari emin olsun ki kalan son 2 macimizda tamamen konsantre olacagim. Fenerbahce icin elimden gelenin en iyisini yapacagim. Sezon sonu transferimle ilgili daha detayli bir aciklama yapacagim. Je pravda ze jsem podepsal smlouvu se Spartou. Ale fanousci Fenerbahce se mohou spolehnout, ze budu totalne soustreden na posledni 2 zapasy. Udelam pro uspech vse co budu v me moci. Na konci sezony se pak vyjadrim vice k prestupu. MK

Fotka zveřejněná uživatelem Michal Kadlec (@michal_kadlec24),Kvě 18, 2016 v 5:51 PDT

Během mistrovství Evropy ve Francii, které začne za necelé dva týdny, si Michal Kadlec na rozdíl od Tomáše Rosického nemůže být jistý, že pokud bude zdravý, automaticky se objeví v základní sestavě českého mužstva. Nerozehraný a z formy si ale nepřipadá, i když ve Fenerbahce nehrál zdaleka každý zápas.

„Za sezonu to bylo 29 zápasů. Nějaký zápasový rytmus tam je. Není to, jako bych byl rok zraněný. Navíc jsem trénoval se super spoluhráči, van Persiem nebo Nanim, pořád je tam nějaká výzva,“ vysvětluje Michal Kadlec.

„Může to být naopak výhoda. Máš ještě síly na Euro, než když máš v kostech 50 zápasů. Myslím, že to šlo vidět i ve finále Ligy mistrů, kde někteří hráči chytali křeče,“ všiml si Michal Kadlec během utkání, kde za Real i Atlético nastoupili fotbalisté, se kterými se Češi v červnu budou přetahovat o postup do osmifinále mistrovství Evropy.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme