Za týden stihl maturitu i první reprezentační gól. Patrik Schick stále bojuje o Euro

Spolu s Lukášem Marečkem má být Patrik Schick v ohrožení, až bude česká fotbalová reprezentace nahlašovat konečnou verzi 23členné nominace na Euro. Uzávěrka je zítra a 20letý útočník do poslední chvíle neztrácí naději. Během jednoho týdne stihl první reprezentační start, gól i maturitu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Schick při svém prvním reprezentačním startu

Patrik Schick při svém prvním reprezentačním startu | Zdroj: ČTK

„Už si myslím, že jsem docela dospělý,“ usmívá se Patrik Schick a má důvod. Během právě skončeného týdne toho stihl hodně. Během své půlhodinové reprezentační premiéry proti Maltě stihl jeden gól dát a na další přihrát. Pár dnů předtím stihl ještě v Česku odmaturovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snažení Patrika Schicka na přípravném kempu před Eurem sleduje reportér ČRo Jan Kaliba

„Musel jsem si to přehodit na pondělí, kdy jsme ještě byli v Praze. Přes víkend jsem se šrotil a povedlo se. Komisi se asi nechtělo do Rakouska,“ ohlíží se za minulým týdnem 20letý útočník hostující v sezóně ze Sparty v Bohemians.

Teď mezi reprezentanty prožívá pro změnu něco na způsob fotbalové maturity. „Největší dojem na mě udělal Tomáš Rosický. Nikdy jsem s ním netrénoval a teď můžu na vlastní oči vidět, jak je výborný,“ vyznává se.

Podobně pozitivně, jako působí kapitán Rosický na Patrika Schicka, působí také sám nejmladší člen české fotbalové party v Rakousku na své okolí.

Kadlece přemlouval i prezident Fenerbahce, obránce ale zvolil návrat do Sparty

Číst článek

„V sezoně měl dost velký progres, takže myslím, že je oprávněně tady. Podle mě se pere o místo na mistrovství Evropy,“ nechává trenérský asistent Karel Krejčí Schickovi stále dávku naděje, že se z pozice náhradníka na Euro může prokousat, i kdyby se nikdo z původně určené třiadvacítky hráčů nezranil.

„Nominace ještě není uzavřená, takže pracuju naplno. Když to nevyjde, tak to nevyjde, ale musím tomu dát všechno, abych měl čisté svědomí. Nějaká šance trvá, ale jsem s tím smířený,“ počítá Patrik Schick s tím, že se do finální nominace nedostane.

Jistotu by měl mít o půlnoci z úterka na středu, kdy je oficiální uzávěrka nominací na evropský šampionát pro všech 24 účastnických zemí.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme