Miriam Bayle: Song

31. květen 2016

Své album s názvem Song představí v neděli 5. června zpěvačka, pianistka, skladatelka a aranžérka Miriam Bayle. Její koncert se uskuteční od 21 hodin ve smíchovském klubu Jazz Dock.

Miriam Bayle pochází ze Slovenska a na české jazzové scéně se pohybuje již mnoho let. Vyučuje jazzovou vokální interpretaci na Pražské konzervatoři, vede pěvecké workshopy. Album Song je její druhou sólovou nahrávkou a v Jazz Docku jej pokřtí herečka Anna Polívková.

Na albu se podíleli přední čeští jazzoví hudebníci: pianista Stanislav Mácha, basista Josef Fečo, bubeník Daniel Šoltis, saxofonista Rostislav Fraš, perkusista Vít Halška a kytarista David Dorůžka. „Baví mě brazilské rytmy a perkuse. Na albu na ně hraje Vít Halška ve spojení s bubeníkem Dano Šoltisem. Oba jsou to osobnosti, živly, které když spolu hrají, dokážou se doplňovat, cítí se navzájem a vytváří za mnou šílený tlak, který je mým velkým motorem a inspirací,“ říká Bayle.

03621170.png

Kromě angličtiny a portugalštiny můžeme na albu slyšet i zpěvaččinu rodnou slovenštinu. Repertoár tvoří jazzové standardy i autorské kompozice. Po prezentaci alba Song chystá zpěvačka Miriam Bayle turné, v rámci kterého vystoupí v Ostravě, v Teplicích a v červenci také na festivalu Bohemia Jazz Fest.

V dnešní Mozaice uslyšíte například skladby: Tango, Close To You, Snenie, Cotton Tail.

Spustit audio