Dopravu ve Francii zkomplikovala stávka. Odbory protestují proti reformě zákoníku práce

Dopravu ve Francii zkomplikovala stávka. Odbory protestují proti návrhu zákoníku práce, který podle nich zvýhodňuje zaměstnavatele na úkor podřízených. Potíže mají cestující v hromadné dopravě od rána. Nejezdí řada příměstských vlaků a narušen je i provoz pařížského metra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stávka by měla být jednodenní, ale není vyloučeno její prodloužení. Vláda totiž odmítá na požadavky stávkujících přistoupit. Prezident François Hollande znovu řekl, že návrh reformy nestáhne.

Francouzské odbory vyhlásily stávku v železniční dopravě, pařížském metru, v přístavech i na letištích. Vládě pohrozily, že pokud nepřistoupí na jednání, mohou v ní pokračovat i během fotbalového mistrovství Evropy, které začíná za deset dní.

Podle zpravodaje Českého rozhlasu v Paříži Jana Šmída zatím situace není tak kritická, jak se předpokládalo. „Kdo se chce do zaměstnání dostat, tak se tam dostane,“ informoval.

Stále ale existují obavy z nedostatku pohonných hmot, protože se nepracuje v polovině z osmi hlavních rafinérií v zemi.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme