S Schickem se musí počítat, ujišťuje Vrba. Škoda jede na Euro poprvé

Třiadvacet českých fotbalistů už má jistotu, že pokud se nezraní nebo vážně neonemocní, odjedou příští týden s národním týmem na mistrovství Evropy. Kouč Pavel Vrba před oficiální uzávěrkou nominací potvrdil, že po soustředění se od týmu odpojí Patrik Schick a Lukáš Mareček, kteří už do Rakouska cestovali v pozici náhradníků. Klidní teď mohou být hlavně tři vybraní útočníci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Patrik Schick na tréninku reprezentace v rakouském Kranzachu (31. května)

Útočník Patrik Schick na tréninku reprezentace v rakouském Kranzachu (31. května) | Zdroj: ČTK

„Patrik Schick ukázal to, co ukazoval na jaře v Bohemce. Jeho výkonnost šla výrazně nahoru a určitě je to hráč, se kterým se musí do budoucna počítat,“ říká Pavel Vrba.

Jeho zmínka o budoucnu je podstatná hlavně pro trojici Necid, Škoda, Lafata, kterým se naopak fotbalové jaro moc nevydařilo, a klidně usínat mohli teprve v noci na dnešek po trenérově rozhodnutí, že pro Patrika Schicka je na velkou akci dospělých ještě brzy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do soupeřových branek má na fotbalovém Euru za Česko pálit trojice Necid, Škoda, Lafata. Na náhradníka Schicka se nakonec nedostalo. Více Jan Kaliba

„Říkal, že bude koukat na to, kdo jak hraje nebo jaké má zatížení. Já jsem z toho na nějaký čas vypadl, takže jsem se v závěru samozřejmě snažil dělat všechno pro to, abych se do nominace dostal. Určitě to nebylo tak, že bych si byl nominací jistý,“ raduje se David Lafata.

Jemu podobně jako Tomáši Necidovi a Milanu Škodovi pomohlo, že s nimi Pavel Vrba nedělá krok do neznáma. „Jsou to hráči, kteří se už v kvalifikaci pohybovali. Máme tam typologicky dva vysoké hráče, kteří můžou být použiti, třeba když výsledek v závěru utkání nebude úplně optimální.“

Rusové hrají ofenzivně, shodují se Vrba se Suchým. Stoper je zná ze Spartaku

Číst článek

„S Davidem Lafatou se zase dá jít hodně do kombinace, do mezihry. V posledních letech byl několikrát nejlepším střelcem ligy a myslím si, že kdyby nebyl v závěru zraněn, možná byl i letos. Je to hráč, který dlouhodobě patří k nejlepším útočníkům české ligy,“ vysvětluje kouč.

Reprezentace nominují na Euro. Do českého týmu se nevešli Mareček a Schick

Číst článek

Sparťana Lafatu tedy Vrba na jeho druhé Euro bere, i když mu letošní titul krále ligových střelců upřel. I pro Necida z tureckého Bursasporu to bude druhý evropský šampionát a první, na kterém si může skutečně zahrát. Třicetiletý slávista Škoda zažije ve Francii svou premiéru.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme