Místo Ria Kajak bar na Vltavě. Hradilek si plní alespoň 'nesportovní' sen

Na olympijské hry do Ria se nekvalifikoval, a tak si teď Vavřinec Hradilek plní jiný, nesportovní sen. Mistr světa a medailista z předchozích her v Londýně připravuje se svými kamarády otevření baru na pražské náplavce. A protože je Hradilek vodním slalomářem, nemůže bar sídlit jinde než na lodi, na které si navíc bude možné půjčit kajak nebo zahrát beachvolejbal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vavřinec Hradilek na rozestavěné palubě svého budoucího baru

Vavřinec Hradilek na rozestavěné palubě svého budoucího baru | Foto: Jan Suchan | Zdroj: Český rozhlas

„Ještě tady nějaká práce je, ale kluci makají. Teď už to má takový obrys, že je to prakticky hotové. Dodělají se poslední detaily a je to,“ říká Vavřinec Hradilek.

Se svým kamarádem a teď už i obchodním partnerem Martinem Kráčalíkem spíše celou stavbu kontroluje, ale že by sám vzal kladívko nebo vrtačku do ruky, to prý ne.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kajakář Vavřinec Hradilek dohlíží na stavbu baru, který má se svými kamarády už za několik dní otevřít. Do jeho útrob se byl podívat Jan Suchan

„Bohužel odjíždím na svěťáky, takže celý ‚porod‘ projektu neuvidím, ale bohudík, že už se zase těším na závody. Takže se tady rozhodně žádné výstavby nezúčastním,“ vysvětluje.

„Dva roky zpátky jsem byl v Kodani a byl tam prostor, který se jmenuje Kayak bar, půjčovna vodáckého zařízení, a vím, že v Berlíně je dokonce i beachvolejbal, takže jsme spojili tyto dvě akce a na druhé části, která ještě není, bude beachvolejbalové hřiště,“ popisuje kajakář.

Teď kotví loď, respektive železná konstrukce s plastovými plováky a dvěma kontejnery – jedním s budoucím barem a jedním s půjčovnou kajaků – na pražském Smíchově v přístavu, ale už zanedlouho se přesune na druhou stranu Vltavy. Právě tady na Kajak beach baru prý Vavřinec Hradilek stráví letošní olympijské hry, na které se nekvalifikoval.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme