Při tréninku na Velkou cenu Katalánska zemřel motocyklový závodník Luis Salom

Po pádu během tréninku na Velkou cenu Katalánska zemřel v Barceloně 24letý španělský závodník kategorie Moto2 Luis Salom. I přes okamžitý převod do nemocnice a rychlou operaci devítinásobný vítěz závodu z týmu SAG zraněním podlehl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luis Salom

Luis Salom | Foto: Twitter

„Po dnešní nehodě během druhého volného tréninku kategorie Moto2 na okruhu v Barceloně musíme s hlubokou lítostí oznámit úmrtí Luise Saloma z týmu SAG,“ napsali zástupci seriálu MotoGP v oficiálním prohlášení.

Pád se odehrál 25 minut před koncem tréninku. K Salomovi na trati okamžitě vyrazily dvě ambulance a 24letý závodník byl převezen do nedaleké nemocnice General de Calatunya, tam ale přes okamžitou operaci pět minut před pátou hodinou svým zraněním podlehl.

Španělský závodník jezdil v elitním seriálu sedmou sezonu. V roce 2009 debutoval ve španělském Jerezu v kategorii do 125 ccm. Ve 25 závodech se umístil na stupních vítězů, devět jich ještě v kategorii Moto3 vyhrál.

Před dvěma lety přestoupil do silnější kategorie Moto2 a ve 41 závodech byl třikrát na stupních vítězů. Naposledy dojel druhý v úvodním závodě letošní sezony v Kataru.

Několik hodin před prvním tréninkem odeslal Luis Salom svůj poslední vzkaz na Twitter. Katalánský okruh v něm označil za velkolepý.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme