Na leteckém dni u Nymburka spadl ultralight, zemřeli dva lidé

Na nymburském letišti havarovalo při leteckém dni malé letadlo. Dvoučlenná posádka ultralightu při nehodě zahynula. Českému rozhlasu to potvrdila středočeská policejní mluvčí Michaela Richterová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ultralight

ultralight | Foto: licence Public Domain (eng), Arpingstone

„Kousek od přistávací dráhy letiště v Nymburku došlo během leteckého dne k pádu ultralightu z asi třiceti metrů. Jsou tam zatím dva mrtví,“ doplnila Richterová.

Nehoda se stala při tradičním leteckém dnu, návštěvníky ale podle vedoucího letového provozu Roberat Rajtmajera neohrozila. „Nehoda se stala mimo letiště nebo za letištěm. Z programu bude pokračovat akorát průlet gripenů, to, co máme tady, tak to jsme bohužel přerušili,“ řekl.

Příčiny nehody stále vyšetřují policisté. „Zda byla příčinou pádu technická závada, či v něčem pochybil pilot, je v šetření nymburských kriminalistů ve spolupráci s Ústavem pro zjišťování příčin leteckých nehod,“ doplnila policejní mluvčí.

Pořadatelé zároveň vyzvali návštěvníky leteckého dne, kteří si pád ultralightu natočili, aby záznam poskytli policii pro vyšetření nehody.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme