Sluková s Hermannovou evropský titul nezískaly, prohrály ve finále

Vítězné tažení beachvolejbalistek Markéty Slukové a Barbory Hermannové beachvolejbalovým mistrovstvím Evropy skončilo těsně pod vrcholem. Ve finále podlehly favorizovaným Němkám Lauře Ludwigové a Kiře Walkenhorstové, získaly tak stříbrné medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Sluková a Barbora Hermannová zlato na ME nezískaly

Markéta Sluková a Barbora Hermannová zlato na ME nezískaly | Foto: www.cev.lu

Sluková s Hermannovou získaly pro český plážový volejbal první evropskou medaili po čtrnácti letech. Čtvrté české zlato ale nepřidaly, to v začátcích ME vybojovali Eva Ryšavá se Soňou Novákovou v letech 1996 a 1998 a Marek Pakosta a Michal Palinek v roce 1996.

Už ve skupině neměly Sluková a Hermannová proti úspěšné německé dvojici šanci a podobně vypadalo i finále. Češky vedly jen krátce na začátku prvního setu, po bloku Slukové 2:1, ale pak už se rozjely bez chyb hrající Němky naplno.

Na mokrém písku a v chladu na břehu jezera dominovaly Ludwigová s Walkenhorstovou především na servisu. Podání směřovaly na čáry a na příjmu dělaly Hermannové problémy. Občas se tak Češky k šancím na bod ani nedostaly. Skvělou hru z předchozích zápasů jim soupeřky neumožnily.

České hráčky měly dobré okamžiky, ale pod tlakem více chybovaly a s přibývajícím časem improvizovaly. V obou setech brzy prohrávaly o pět bodů a ztrátu už se jim nepodařilo dohnat. Stříbrem nicméně dosáhly nečekaného a životního úspěchu.

Ludwigová slaví na ME rekordní devátou medaili, z toho čtvrtou nejcennější. Dva evropské tituly má se Sarou Gollerovou. „Nemám slov. Všechno fungovalo a hrály jsme dobře jako v tréninku," řekla dojatá třicetiletá Ludwigová na kurtu.

Sluková s Hermannovou byly nasazené až jako číslo 16 a po devíti společných měsících přidaly stříbro ke zlatu z říjnového turnaje Světového okruhu v Antalyi. Za necelé tři týdny začnou bojovat o šanci kvalifikovat se z Kontinentálního poháru na olympijské hry v Riu.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme