Řešení dopingové kauzy Šarapovové trvá už moc dlouho, poškozuje to tenis, říká Novotná

Cesta za vysněným grandslamovým titulem Novaka Djokoviće zachránila pařížský grandslam. Turnaj ruinovaly zranění velkých tenisových hvězd a také zmatky při deštivých dnech. Poslat do toho ještě zprávu o trestu za doping pro Rusku Marii Šarapovovu, to zřejmě nebylo nic, co by tenis jako takový potřeboval. Podle některých tenistů by se ale s kauzou vypořádat měl co nejrychleji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maria Šarapovová na tiskové konferenci

Maria Šarapovová na tiskové konferenci | Zdroj: Reuters

„Trvá to už nějak moc dlouho. Už minulou středu říkali, že to bude. Nedovedu vůbec odhadnout, jakým směrem se to pohne, ale každopádně si myslím, že pro ženský tenis a vůbec tenis jako takový by se to už nějak mělo rozhodnout,“ říká někdejší wimbledonská šampionka Jana Novotná.

„Měl by se už vyčistit ten stůl, posunout se dál. Ať už je to půl roku, rok nebo dva. To prostě nikdo neovlivní. Ona (Šarapovová) bojuje o svoje jméno, kariéru, svůj život, ale fakt je ten, že byla pozitivní a s tím se nedá nic dělat,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenisový svět oslavuje úspěch srbského tenisty Djokoviće, ale v příštích dnech se nevyhne nepříjemnostem. Čeká na výsledek dopingové kauzy Rusky Šarapovové

Podle Novotné tenis teď za sebou vláčí závaží a musí umět se ho co nejdříve a nejjasněji zbavit. Tak, aby nezůstaly žádné pochybnosti.

„Nechtěla bych, aby výkony dalších hráček byly efektovány výsledkem s pozitivním testováním Šarapovové, aby je to sráželo, když jsou čisté a dávají tomu všechno. Aby, když někdo bude hrát tři a půl hodiny a nechá tam duši, někdo neřekl: možná to také brala,“ myslí si Novotná.

Jestli a jak bude Maria Šarapovová potrestána, by mělo být známo v nejbližších dnech. Rusové už ji před necelými dvěma týdny zařadili do nominace pro olympijské hry v Riu, zároveň ale ze svého zákulisí posílali do světa zprávy, že s touto variantou příliš nepočítají.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme