Nemá cenu trhat vteřiny, půjde o diváky, říká Kulhavý před závodem Pražské schody

V centru Prahy se zítra pojede už 23. ročník exhibice na horských kolech Pražské schody. Mezi účastníky bude i olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý. A není to samozřejmost, jelikož od začátku března jej trápilo zlomené zápěstí. Teď se ale cítí v pořádku a na zdravotní komplikace už nechce myslet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Kulhavý v kýčovité krajině na olympijské trati Hadleigh Farm

Jaroslav Kulhavý v kýčovité krajině na olympijské trati Hadleigh Farm | Foto: Jan Kaliba

Sádru mu sundali v polovině dubna a od té doby se začínal znovu dostávat do tréninkového tempa. Odolnost po zranění otestoval Kulhavý na Světovém poháru v La Bresse, kde skončil pátý.

„Už je to v pohodě. Samozřejmě tam byla omezení, jak se ruka rozhýbávala na posledním světovém poháru ve Francii. Byla trošku unavená i tím, že tam byl dlouhý těžký sjezd. Jinak si myslím, že to je sto procent,“ říká.

Přesto ho trápil pocit, aby si zranění neobnovil při případném pádu. Zatím má ale zápěstí v pořádku a nebude tedy chybět na pražském závodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympijský vítěz na horském kole Jaroslav Kulhavý se zúčastní 23. ročníku závodu Pražské schody

„Člověk prostě ví, že při náročnosti těch závodů nejde jet na jistotu. Dřív byly varianty sjet to pomalu, ale dneska to je spíš tak, že sjedeš nebo sjedeš a spadneš,“ vysvětluje.

Riskovat ale Kulhavý moc nechce, jelikož pád v exhibičním závodu by mu mohl způsobit komplikace do další části olympijské sezony.

„Nemá cenu trhat nějaké vteřiny. Půjde hlavně o diváky. Z kopce si zvolním a to, co ztratím, si budu muset dojet nahoru,“ prozrazuje něco ze své taktiky i s ohledem na bezpečnost Kulhavý.

Stejně jako jeho soupeři se musí popasovat i s tím, že závod bude poněkud ostřejší. Místo hodiny a jednoho kola se pojede zítra v podvečer přesně o polovinu méně, což znamená i o to intenzivněji.

„Pro mě je to zábava, zároveň ale strašně těžký závod. Je krátký, navíc ze schodů si člověk moc neodpočine – tepovka se moc neuklidní. Pak následuje strašně těžký kopec Nerudovou ulicí zpět na Hrad. Takže je to opravdu hodně těžké,“ podotkl olympijský vítěz z Londýna pro Českou televizi.

Tomáš Kohout, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme