Fotbalová reprezentace dopoledne odletěla do Francie, v podvečer ji v Tours čeká první trénink

Čeští fotbalisté se ve středu dopoledne přesunuli z Prahy do francouzského Tours, kde budou mít zázemí během blížícího se evropského šampionátu. Už večer je čeká úvodní trénink na stánku tamního druholigového týmu a v pondělí první duel na mistrovství proti favorizovaným Španělům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický vede české reprezentanty do generálky na Euro

Tomáš Rosický vede české reprezentanty do generálky na Euro | Zdroj: ČTK

Soupeři Česka ze skupiny D Chorvati a Turci přicestovali do Francie v úterý.

Tým kouče Pavla Vrby se do dějiště mistrovství Evropy vypravil ve středu v 11 hodin z pražského Letiště Václava Havla, pět dní před úvodním vystoupením proti obhájcům titulu Španělům.

Do města Tours, které má přes sto tisíc obyvatel, by měli přiletět kolem půl jedné. Poté budou ubytováni v hotelu Belmont.

„Tours je ideální místo pro návštěvy vinic a prohlídky zámků. Můžete tu jezdit na kole, naše město je dobrou základnou. U nás v hotelu navíc nabízíme každý pátek víno k degustaci, ale tuto tradici musíme během pobytu vašich fotbalistů přerušit,“ popsal Bernard, ředitel hotelu v Tours.

Reprezentanti před cestou na Euro stihli v Praze alespoň pokřtít speciální edici vín dlouhodobého partnera Fotbalové asociace České republiky. Kromě trenéra Vrby a kapitána Tomáše Rosického u toho byl i brankář Petr Čech, pro něhož bude pobyt ve Francii výjimečným.

„Je to pro mě koření turnaje, protože spoustu lidí ve Francii znám. Budeme hrát na stadionech, kde už jsem dříve hrál a mám na ně určité vzpomínky. Po dvanácti letech uvidím, jestli se vrátí nostalgie,“ zavzpomínal gólman Arsenalu na své angažmá v Rennes, kde působil v letech 2002 až 2004.

Spolu s ním bylo na palubě letadla dalších dvaadvacet reprezentantů, které v podvečer od 18:30 čeká první trénink na stadionu druholigového Tours.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme