Známá britská poslankyně už brexit nepodporuje, odradily ji lži v kampani

Kampaň před nadcházejícím britským unijním referendem má prvního prominentního přeběhlíka. Setrvání Británie v EU začala nově podporovat poslankyně Konzervativní strany Sarah Wollastonová. Té vadily hlavně některé nepravdivé údaje, které zastánci tzv. brexitu používají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Autobus s kampaní strany UKIP na podporu brexitu

Autobus s kampaní strany UKIP na podporu brexitu | Zdroj: Reuters

Známá poslankyně pro BBC uvedla, že se jí příčilo, že si kampaň Vote Leave napsala na svůj autobus údaj 350 milionů liber coby částku, kterou Británie týdně posílá do unijní pokladny.

Wollastonová, civilním povoláním lékařka, věřila, že by se tato suma dala použít například pro těžce zkoušené britské zdravotnictví. Posléze ale zjistila, že je údaj zcela nepravdivý, což prý špičky euroskeptické kampaně věděly.

Její dezerce by mohla tábor tzv. brexiters poškodit. Na protest proti údajnému zastrašování voličů premiérem Cameronem se naopak rozhodl pozastavit své členství v Konzervativní straně někdejší ministr obrany, sir John Nott.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme