V Sokolově začala výstavba poslední etapy západního obchvatu

9. červen 2016

V Sokolově začala výstavba poslední etapy západního obchvatu města. Náročná stavba za více než 112 milionů korun přemostí silnici, železniční trať a řeku Svatavu a propojí tak stávající části obchvatu.

Nová silnice by měla odvést dopravu z centra města při průjezdu směrem na Kraslice a zároveň zajistit dopravní obslužnost nově vznikající rekreační zóny u jezera Medard.

Z dálnice D6 se tak nově bude možné bez průjezdu centrem Sokolova dostat například do Svatavy, Královského Poříčí, Habartova a dalších přilehlých obcí. Obyvatelům Sokolova by navíc stavba měla ulevit od hluku a emisí. Obchvat by měl být dokončen na jaře 2018.

Nejnáročnější částí stavby bude vybudování 310 metrů dlouhého mostu. Součástí stavby je i větší množství přeložek inženýrských sítí a vegetační úpravy.

Loni na podzim již byl dokončen úsek od gymnázia přes Jižní lom až ke stávající silnici směrem na Citice, včetně 160 metrů dlouhého mostu přes řeku Ohři. Stejně tak byla otevřena i druhá část, která ulevila od dopravy především obci Svatava.

Náklady na tyto stavby celkově přesáhly 300 milionů korun, poslední etapa má zajistit jejich propojení.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio