Expo v Aichi začalo - hlavním tématem ochrana přírody

Japonsko otevřelo světovou výstavu Expo 2005. Slavnostní ceremoniál začal brzy ráno středoevropského času v prefektuře Aiči. Hlavním tématem je Moudrost přírody. Expo otevřel sám japonský císař Akihito. Na výstaviště nedaleko města Nagoja v prefektuře Aichi pozval lidi z celého světa. Zároveň je vyzval, aby mysleli na budoucnost naší planety. Jedině, když se podaří ochránit její přírodní bohatství, bude lidstvo moci šťastně žít.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Expo 2005 ve znamení robotů a ochrany přírody

Expo 2005 ve znamení robotů a ochrany přírody | Zdroj: ČTK

Moudrost přírody, to je hlavní téma letošního Expa. Má ukázat, jak je možné využít moderní technologie k udržení přirozeného vztahu mezi lidstvem a přírodou. Pro veřejnost se expo 2005 otevře zítra a potrvá až do 25. září.

Českým národním dnem bude 24. červen. Během něj se představí hudební a pěvecké soubory. Součástí české účasti bude také týden české hudby, týden českého filmu, během něhož budou představeny filmy oceněné Oscary nebo snímky nominované, a týden českého skla.

Markéta Kaclová, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme