Chovanec: Se Šlachtou jsme si esemeskovali, nepokládal za nutné mě o odchodu informovat

Odchod Roberta Šlachty je v pravomoci policejního prezidenta, uvedl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Podle Chovance si s ním šéf ÚOOZ, který dnes oznámil odchod ze služby, psal esemesky, o svém konci u policie však ministra neinformoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Chovanec

Milan Chovanec | Foto: Filip Jandourek

O Šlachtově rezignaci se Chovanec podle svých slov dozvěděl z médií.

Zprávu, že Šlachta oznámil odchod ze služby, přinesla dnes ráno Česká televize, už včera však informaci o podané žádosti o odchodu do civilu měly Lidové noviny, které mají dnes téma jako otvírací článek tištěného deníku.

„Jestli pan Šlachta rezignoval, to nevím, vím to akorát z médií. Esemeskovali jsme si spolu, ale nepotkali jsme se. Nepokládal za nutné mě informovat o tom, že bude končit,“ podotkl Chovanec s tím, že věc je v pravomoci policejního prezidenta.

Šlachta dnes řekl, že od policie nechtěl odejít, ale má výhrady k plánové reorganizaci policie, o níž tento týden informoval policejní prezident Tomáš Tuhý.

Není sám, výhrady zaznívají i z justice nebo od politiků, z nichž asi nejaktivnější je hnutí ANO. Chovanec už dříve uvedl, že pokud by se změny dotkly živých kauz, reorganizaci neschválí. „Na tom se nic nemění,“ řekl dnes.

Zda tomu tak je, nebo není, by měla ukázat analýza, kterou si nechal ministr vypracovat ještě před oznámením Šlachtova odchodu. Podle informací Radiožurnálu analýza ukazuje, že reorganizace se živých kauz nedotkne, Chovanec, který má dnes na programu jednání v Lucemburku, však zatím nic oficiálně nezveřejnil.

„Až se vrátím do České republiky, tak se s tím budu podrobně seznamovat,“ podotkl.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme