Španělé se na souboj s Českem připravují na ostrově. Malý stadion jim nabízí klid

Po senzační porážce v poslední přípravě s Gruzií se fotbalisté Španělska před startem mistrovství Evropy schovali na ostrov. Jmenuje se Ile de Ré a leží na západním pobřeží Francie. Obhájci titulu se tam připravují na svou premiéru, která je na letošním Euru čeká v pondělí proti české reprezentaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělští fotbalisté mají prostředí na přípravu ideální

Španělští fotbalisté mají prostředí na přípravu ideální | Zdroj: Reuters

Jedno vítězství nad úřadujícími mistry Evropy už ve Francii čeští fotbalisté ukořistili. Na úvodní veřejný trénink českého týmu v Tours přišly skoro čtyři tisíce diváků, kdežto na ten španělský na ostrově Ile de Ré ani ne tisícovka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přítomnost španělských fotbalistů vyvolala ve vsi pozdvižení. Na ostrově Ile de Ré byl redaktor Jan Kaliba

Jenže háček je v tom, že na tamní stadionek se víc než 868 fanoušků prostě nevejde. Právě tolik vstupenek pořadatelé natiskli a rozdali. Ve vsi to vyvolalo pravé pozdvižení. Hlavně hlouček malých fotbalistů a školáků byl u vytržení, kdykoli se k nim přiblížila nebo jenom otočila některá ze španělských hvězd.

Jednou to byl Piqué, podruhé další obránce Sergio Ramos, jindy zase třeba brankář Casillas, ale i další jména nasypali mladíci z rukávu jako malou násobilku.

Snad jen útočník Juventusu Álvaro Morata byl k nepoznání. „Před dvěma lety mi ostříhal vlasy Sergio Ramos a začal jsem střílet góly. Oba jsme dost pověrčiví, tak jsme to teď zopakovali. Zase mi vlasy zkrátil a doufám, že mi to znovu přinese štěstí, tak jako minule,“ přeje si Morata.

Ale kromě pověrčivosti vsadili Španělé před mistrovstvím Evropy hlavně na klid, slunce a mořskou solí prosycený vzduch. „Španělé si vybrali třetí nejslunečnější region z celé Francie. Počasí tu bývá opravdu vlídné, všude okolo divoká příroda a klid. To určitě během turnaje ocení. Myslím, že prostředí tu mají na přípravu ideální,“ říká Bruno.

Je jedním z těch, kteří jsou španělskému týmu k ruce v tréninkovém kempu na ostrově Ile de Ré, na dohled od známé pevnosti Boyard. Mistři Evropy v neděli vyrazí do Toulouse, kde bude o den později na české reprezentaci, aby jako první našla od španělské pevnosti správný klíč. Otec Vrba už pro své hráče jistě připravuje ty správné indicie.

Fotbalové ME 2016 - skupina D | Foto: ČTK

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme