Z Mladé Boleslavi do zámořské NHL. Gólman Rittich se upsal Calgary Flames

Hokejový brankář David Rittich odchází do NHL. Současná jednička Mladé Boleslavi podepsala jednoletý kontrakt s kanadským týmem Calgary Flames. V týmu se potká s dalšími Čechy - Danielem Přibylem a Michaelem Frolíkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladobolesalvský gólman David Rittich slaví vítězství

Mladobolesalvský gólman David Rittich slaví vítězství | Zdroj: ČTK

S Mladou Boleslaví zažil 23letý Rittich nejlepší sezonu v kariéře, když dovedl Bruslařský klub až do semifinále extraligy. Svými výkony si vysloužil i pozvánku do hokejové reprezentace, se kterou se sice připravoval, ale v zápasech se na hřiště nepodíval.

„Byli jsme v kontaktu se zástupci klubu během mistrovství světa, ale vypadalo to, že letos k dohodě nedojde. Teď se to ale během pár dní o 360 stupňů otočilo a dohodli jsme se,“ řekl ČTK Rittich.

Calgary po neúspěšné sezoně výrazně obměňuje svůj kádr a Rittich je již druhým Čechem, který má klubu pomoct na vyšší příčky. Kanadský klub angažoval útočníka pražské Sparty Daniela Přibyla. Mentora oběma mladíkům by mohl dělat zkušený křídelník Michael Frolík.

Na novou smlouvu s Flames také čeká obránce národního týmu Jakub Nakládal.

David Rittich by podle předpokladů neměl začít v prvním týmu. Rozehrát se a prokázat svoje kvality dostane jihlavský rodák na farmě. Pokud by uspěl, bude o místo v kádru bojovat s finským tandemem Karri Rämö - Joni Ortio. Mezi trojku gólmanů Flames patří i Švýcar Jonas Hiller.

„Začít bych měl na farmě, ale udělám vše pro to, abych se prosadil a dostal se do NHL. To je můj sen,“ dodal Rittich.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme