Doteď nevím jedinou informaci, říká Bradáčová na adresu policejní reformy

Chystané sloučení dvou elitních policejních jednotek do Národní centrály pro boj s organizovaným zločinem přineslo velké napětí mezi vedením policie a státními zástupci, kteří s elitními detektivy z ÚOOZ dosud spolupracovali. Olomoučtí návladní se obávají úniků informací a zasahování do živých kauz, svazky si stahují k sobě a příští týden si chtějí pozvat k výslechu členy policejního prezidia, včetně prezidenta Tomáše Tuhého.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lenka Bradáčová

Lenka Bradáčová | Foto: Prokop Havel

Policejní šéf považuje postup státních zástupců za zjevnou zvůli a žádá, aby situaci projednala Bezpečnostní rada státu.

Vedle olomouckých žalobců se výraznými výhradami vůči policejní reformě netají ani pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Kritizuje zejména absenci komunikace. Státní zástupce podle ní v této chvíli neví, kdo bude jeho partnerem v trestním řízení po 1. červenci.

Přehrát

00:00 / 00:00

O výhradách státních zástupců vůči reformě policie mluvila pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová

„Jak budou ochráněny informace, jak bude vypadat personální složení nového útvaru, komu tedy bude dávat pokyny. A na kom bude vyžadovat odpovědnost v případě, že dojde k průtahům, k vyzrazení informací či k tomu, že pokyny nebudou řádně plněny. A to je moje zásadní výhrada, že doteď já nevím jedinou informaci,“ řekla Bradáčová ve vysílání Českého rozhlasu.

„V této chvíli pracují oba (policejní) útvary stejně jako včera, jako před měsícem, to znamená v této chvíli běží prověřování vyšetřování v trestních věcech zcela řádně. Jak tomu bude po 2. červenci, pokud oba útvary zaniknou, já tu představu nemám, neb mě s ní nikdo neseznámil. A proto jsou tu otázky, a to musím říci, že se státní zástupci dotazovali celý minulý týden, jak tomu tedy 2. července bude,“ zmínila pražská vrchní státní zástupkyně.

ČRo, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme