Španělé řeší na Euru skandál. Brankář de Gea se prý v roce 2012 podílel na znásilnění

Čeští fotbalisté dostali před pondělním prvním zápasem na Euru proti obhájcům titulu nečekaného pomocníka. V táboře španělské reprezentace se řeší skandál – brankář Manchesteru United David de Gea se v roce 2012 údajně podílel na znásilnění nezletilé ženy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář španělských fotbalistů David de Gea

Brankář španělských fotbalistů David de Gea | Zdroj: Reuters

„Je to lež a pomluva,“ opakoval David de Gea stále dokola.

V táboře španělského týmu bylo pozdvižení, když se zpráva objevila. Sám brankář prý zrovna hrál na playstationu, když i k němu tato novinka doputovala.

Zavolal své rodině, aby informacím nevěřila, pak šel na mimořádnou tiskovou konferenci a po ní na trénink, ale mezitím aféru řešil s právníky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Španělé na mistrovství Evropy řeší skandál. Brankář David de Gea se měl před čtyřmi roky podílet na znásilnění nezletilé ženy. Fotbalista to odmítá. Více Jan Kaliba

Ve svém přechodném domově v Tours se chystali na trénink i čeští hráči a novinka ze soupeřova tábora je samozřejmě neminula.

„Jestli to je, nebo není pravda, vůbec nedokážu říct, je to pro mě nová informace. Myslím si, že se s tím vypořádají. Možná se tomu zasmějí,“ myslí si Daniel Kolář a nemusí být daleko od pravdy.

I když i agentura Reuters vydala zprávu o tom, že španělský tým poslal brankáře z mistrovství Evropy domů, nic takového se nestalo. První český soupeř by tím pro celý turnaj přišel o jednoho ze tří gólmanů, kterého by nemohl nikým nahradit.

Kdo však bude v pondělí chytat proti českému týmu, není jasné. Teď už je favoritem na místo v brance spíš veterán Iker Casillas, i když to původně vypadalo právě na De Geu, který tvrdí, že na něj tento případ nijak nedolehne.

Jsou bratři, ale na Euru se postaví proti sobě. Taulant Xhaka za Albánii a Granit jako Švýcar

Číst článek

„Kluci se o tom bavili, ale nevím úplně, o co tam jde. Člověk neví, jestli to je pravda, nebo ne, ale když se to bude řešit hodně a hráč si to připustí, může ho to nějak ovlivnit. Uvidíme, jak se s tím popere,“ říká Jiří Skalák.

Brankář španělských fotbalistů David de Gea | Foto: Reuters | Zdroj: Reuters

Fotbalové ME 2016 - skupina D | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme