První slůně počaté a narozené v pražské zoo dostalo jméno Maxmilián

V pražské zoologické zahradě dnes pokřtili sloní mládě, které se narodilo letos v dubnu. Dostalo jméno Maxmilián. Informoval o tom ředitel zoo Miroslav Bobek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V pražské zoologické zahradě pokřtili slůně – dostal jméno Maxmilián

V pražské zoologické zahradě pokřtili slůně – dostal jméno Maxmilián | Zdroj: ČTK

Dvouměsíční sameček je první slůně, které se narodilo i bylo počato v pražské zahradě. Porodila ho slonice Janita, která pochází ze Srí Lanky. Otcem je samec Mekong, který slůně zplodil ještě před svým odchodem do jiné zoo.

Slavnostního křtu se zúčastnila pražská primátorka Adriana Krnáčová, český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a srílanský ministr zahraničí Mangala Samaraweera.

Slavnostního křtu se zúčastnili pražská primátorka Adriana Krnáčová, český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek a srílanský ministr zahraničí Mangala Samaraweera | Foto: ČTK

Pražská zoo chová slony od roku 1933, kdy získala něco přes rok starého slona indického Baby. Poté se tu vystřídali čtyři sloni afričtí, jeden slon pralesní a několik dalších slonů indických.

Dnes pražská zoo chová pouze slony indické, má jich osm, včetně posledního přírůstku. Jediným dospělým samcem je Ankhor, kterého zoo přivezla v roce 2014 z Berlína.

Slavnostního křtu se zúčastnili i náměstek ministra zahraničí ČR Miloslav Stašek, ředitel zoo Miroslav Bobek, pražská primátorka Adriana Krnáčová a ministr zahraničí ČR Lubomír Zaorálek | Foto: ČTK

Video ze 7. dubna 2016, kdy si slůně v pražské zoo prohlédli první návštěvníci:

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme