Hokejová Jihlava jedná o nákupu extraligové licence. Ne všem fanouškům Dukly se to ale líbí

Kde se bude hrát v příští sezoně nejvyšší hokejová soutěž? Podle sportovních výsledků letošní sezony je to jasné, ale například Karlovy Vary jednají podle dostupných informací s Jihlavou o případném prodeji extraligové licence.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bedřich Ščerban, hokejista

Bedřich Ščerban, hokejista | Foto: Milan Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

„My jsme podali přihlášku do WSM ligy, zatímco Karlovy Vary do Tipsport extraligy a nadále jednáme,“ tvrdí jednatel jihlavské Dukly Bedřich Ščerban, který má pověření od města Jihlava vyjednávat o prodeji extraligové licence.

Někteří fanoušci si ale myslí, že ve skutečnosti jde ze strany Karlových Varů jen o jakousi hru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednáme o odkoupení extraligové licence, říká jednatel Jihlavy Bedřich Ščerban

„Myslím, že nabídka od Varů ani od Chomutova na extraligovou licenci nebyla seriózní. Byl to jen tlak na město, aby jim dali peníze. S tím se nepočítalo, byla by to blbost, dokud nestojí pořádný barák,“ je přesvědčený fanoušek Dukly pan Martin.

A to je jeden ze silných argumentů. Kupovat extraligovou licenci do Jihlavy ve chvíli, kdy dosluhuje stařičký Horácký zimní stadion, zkrátka podle fanouška Martina nemá smysl. Bedřich Ščerban se ale vidiny extraligy nevzdává, i když přiznává, že v zádech s novou arénou by se mu jednalo o poznání lépe.

„Bylo by to mnohem jednodušší. Na druhou stranu je tady ještě protistrana, Karlovy Vary, které také ještě neřekly závěrečné slovo,“ vysvětluje Ščerban.

Nicméně varianta, že by se extraliga hrála v Jihlavě, možná je. Bedřich Ščerban před fanoušky zopakoval, že i kdyby měla být Dukla nejchudším týmem mezi elitou, chtěla by si nejvyšší soutěž zahrát.

Například příznivec Vladimír Lysý by koupi licence přivítal. „Jednak ta šance se nemusí opakovat a podle mě je v podstatě jedno, jestli se extraliga dostane do Jihlavy touhle cestou, nebo jestli si ji vybojujeme cestou sportovní,“ říká podporovatel jihlavských hokejistů.

Že by se Jihlavě hrála extraliga lépe s novým stadionem, na tom se fanoušci shodnou. Jestli je ale vhodné licenci kupovat, a už od kohokoli, tak na tom ne. Fanoušek Jiří Urban by chtěl, aby si Dukla účast v extralize vybojovala na ledě.

„Jako fanoušek si přeji, aby to bylo sportovní cestou a ne takhle vykupováním licence. Kluci by si to měli zasloužit a vybojovat,“ přidává další názor fanoušek Jiří Urban.

Podle jednatele Dukly Bedřicha Ščerbana se ale doba změnila, bývalý vynikající hokejista by s koupí licence neměl problém.

„Když se podíváme (na situaci v NHL, pozn. red.), tak se spousta týmů stěhovala do Ameriky kvůli financím. Nyní pravděpodobně dojde ke stěhování opačným směrem. Řády to umožňují, je to situace, která je v dnešním světě celkem běžná, takže to vnímám jako fakt a v žádném případě nebudu tým, který vedu, diskvalifikovat tím, že bych nevyužíval všech prostředků, který umožňuj stanovy a řády Českého svazu ledního hokeje,“ dodává Ščerban.

Jedno je jisté. Hokejový fanoušek si musí ještě chvíli počkat na definitivní informaci, jestli budou hrát extraligu Karlovy Vary, Jihlava anebo někdo jiný.

Jan Kodet, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme