Slevy z počítače, tabletu nebo telefonu. Regionální kartu Olomouckého kraje čeká digitalizace

13. červen 2016

Olomoucký kraj plánuje digitalizaci regionální karty, která nabízí turistům vstup na památky se slevou. V minulém roce, i kvůli vzniku dalších podobných projektů, šel její prodej dolů.

Olomoucký kraj proto hledá způsob, jak by mohla být pro zájemce dostupnější. A sází na možnost jejího stáhnutí do telefonu nebo tabletu. Doufá, že tím osloví více lidí.

„Myslím si, že by v tom nebyl žádný velký rozdíl, ale důležité je, když to bude digitální, protože většinou s těmi kartami chodí senioři. Tak jestli pro ně to bude taky takový přínos, protože ne všichni senioři jsou na tu elektroniku úplně stavění,“ uvažuje mluvčí olomoucké zoologické zahrady Karla Břečková.

Právě zoo patří mezi místa, která si turisté při návštěvě Olomouce vybírají nejčastěji.

„Je to hodně závislé od sezóny. Nejvíc jich samozřejmě chodí o prázdninách nebo v takových těch teplejších měsících o víkendech, když mají volno. Když se u nás prokáží kartou, tak mají vstup zdarma. My si opisujeme kód a potom hlásíme počty lidí, kteří přijdou,“ popisuje, jak kontroluje zoo i kraj počet návštěvníků, kteří uplatnili slevu pomocí regionální karty.

„Olomouc region Card funguje od roku 2005 a chystáme teď ve spolupráci s městem výběrové řízení, které by mělo proběhnout v letních měsících tak, aby nové spuštění bylo od 1. ledna 2017,“ říká náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje Yvona Kubjátová z ČSSD.

Tou nejvýraznější změnou podle ní bude digitalizace regionální karty tak, aby si ji lidé mohli stáhnout třeba do tabletu nebo mobilního telefonu.

„Cítíme potřebu přiblížit se světu do třetího tisíciletí,“ dodává.

Kraj chce kartu udělat atraktivnější i z dalšího důvodu - a tím je pokles zájmu o její koupi v minulém roce. Podle Kubjátové má na menších prodejích podíl také vznik dalších podobných projektů.

autor: tas
Spustit audio