Z 60 miliard určených na zaměstnanost vyčerpalo Česko vše, uvedlo ministerstvo

Téměř šedesát miliard korun, přesněji 59,64 miliardy z evropských peněz rozdělilo v minulých letech ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) mezi projekty na podporu zaměstnanosti nebo rovných příležitostí. Z už ukončeného operačního programu „Lidské zdroje a zaměstnanost“ tak mezi lety 2007 až 2013 vyčerpalo celou přidělenou částku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michaela Marksová

Michaela Marksová | Foto: Filip Jandourek

„Podpořených projektů je 5567. Například jsme díky tomu vytvořili 63 tisíc nových pracovních míst,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.

Mezi podpořené projekty patřily třeba odborné praxe pro mladé lidi, kdy Úřad práce přispíval zaměstnavatelům na mzdy.

„Do projektu odborné praxe pro mladé mohli vstupovat absolventi, kteří byli v evidenci úřadu práce a od doby, kdy ukončili studium, odpracovali maximálně – a to dohromady – dva roky, „ přiblížila mluvčí Úřadu práce Kateřina Beránková, podle níž možnost nakonec využilo asi 11 tisíc mladých lidí.

„Mezi přijatými účastníky projektu byli nejčastěji bývalí studenti středních a vysokých škol zaměřených na administrativu, ekonomii, podnikání, obchod, management,“ dodala Beránková.

ČRo, Mikuláš Klang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme