Starosta New Yorku plánuje vyhlásit na 28. září Den Václava Havla

New York by si mohl 28. září připomínat českého prezidenta a dramatika. Vyhlásit Den Václava Havla plánuje tamní starosta Bill de Blasio.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dramatik Václav Havel

Dramatik Václav Havel | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Připomínka Václava Havla v New Yorku by mohla podle tamního českého konzulátu trvat zhruba dva nebo tři dny kolem zvoleného termínu v září.

„Institut dnů věnovaných určité osobě či tématu má v New Yorku poměrně velkou váhu a fakt, že bývalý československý a český prezident se této pocty dočká, lze považovat za velký úspěch na poli veřejné diplomacie v New Yorku,“ píše na svých stránkách Generální konzulát České republiky v New Yorku.

Save the date! 28. září bude v New Yorku patřit Václavu Havlovi. | Foto: Ministerstvo zahraničních věcí ČR

V areálu kampusu Columbia University by mohla být při oslavách odhalena busta Václava Havla od Marie Šeborové. A plány zatím zahrnují i provedení Havlových divadelních her.

Připojit se s vlastním programem plánuje český generální konzulát. Newyorská pobočka Knihovny Václava Havla už teď na svých stránkách láká na vystoupení mladých umělců a aktivistů, které život a ideje českého exprezidenta inspirovaly.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme