Kraj chce pomoci HC Energii Karlovy Vary zachovat extraligu

14. červen 2016

Karlovarský kraj je připraven pomoci extraligovému hokejovému klubu HC Energie. Ta se po omezení sponzoringu ze strany generálního partnera Sokolovské uhelné ocitla v problémech.

Kraj zatím přislíbil až pět milionů korun, bude ale ještě jednat o podmínkách. „Jedním z bodů byl i příslib podpory na dva roky. Chápeme, že by to bylo pro klub zárukou stability, ale na druhou stranu bychom tím zavázali nové zastupitelstvo, které vznikne na podzim," říká náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Padl i návrh, aby kraj stejnou částkou jako pro hokejový klub navýšil i peníze pro amatérské sporty v kraji. Ani na tom se ale zatím rada neshodla, stejně jako zatím není jasné, z jakých zdrojů by kraj peníze navíc pro klub zajistil.

Karlovarský kraj zatím HC Energii přispíval pěti miliony korun ročně. Z toho ale většina peněz šla na mládežnický hokej.

Majitel klubu Karel Holoubek se už obrátil o pomoc i na město Karlovy Vary, které klub podporuje ročně 23,5 milionu korun. Podle primátora Petra Kulhánka navýšení příspěvku není už příliš reálné. Město je ale ochotno jednat o příslibu příspěvku na dva roky.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio