Prezident žádá koalici, aby udržela stabilní vládu až do voleb v příštím roce

Prezident Miloš Zeman vyzval vládní strany, aby udržely koalici i přes spory kolem reorganizace policie. Názor hlavy státu tlumočil mluvčí Pražského hradu Jiří Ovčáček.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Zeman

Miloš Zeman | Foto: David Sedlecký, Wikimedia Commons CC-BY-3.0

"Prezident vyzval vicepremiéra Andreje Babiše, aby hnutí ANO neopouštělo vládní koalici, protože by to vedlo k politické nestabilitě. A všechny zúčastněné strany by měly vyčkat výsledků voleb v roce 2017," uvedl Ovčáček.

Na reformě policie Zeman ocenil obnovení finanční policie. Prezidenta ale překvapilo, že o chystaných změnách neměl dost informací nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Proto se s ním chce ještě odpoledne setkat.

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) požádal Miloše Zemana, aby také přijal Roberta Šlachtu. Ten kvůli reorganizaci rezignoval na funkci šéfa protimafiánského útvaru. O tuto schůzku by musel Šlachta sám požádat.

Miloš Zeman se ale v polovině příštího týdne sejde také s oběma znesvářenými ministry – vnitra i financí.

Robert Šlachta nedostal pozvánku na jednání Bezpečnostní rady státu

Číst článek

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) svolal na základě žádosti policejního prezidenta Tomáše Tuhého na dnešní večer Bezpečnostní radu státu, která bude spory kolem reorganizace řešit. Podle premiéra se ale v debatě o reorganizaci policie zatím neobjevily argumenty, které by návrh, jenž představil policejní prezident, zpochybňovaly.

Policejní šéf má podporu i ministra vnitra Chovance, který dnes zopakoval, že bude dnes přesvědčovat koaliční kolegy, že změny v policii nesmí být politizovány.

Chovanec chce rozhodnout o reformě policie dnes. Výhrady mají Babiš i Bělobrádek

Číst článek

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme