V USA se znovu střílelo, v Západní Virginii zemřeli tři lidé

Spojené státy, které se vzpamatovávají z nedělního masakru v orlandském gay klubu s 49 mrtvými, ohlásily novou přestřelku. Útočník v noci na dnešek ve státě Západní Virginie zabil tři muže, policie ho následně dopadla v sousední Pensylvánii, uvedla místní televizní stanice WAGH.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelba v USA, smutek

Střelba v USA, smutek | Zdroj: Reuters

Střelce policie identifikovala jako Ericka Shuta. Podrobnosti incidentu úřady nezveřejnily. Shute na facebooku podle portálu nj.com uvedl, že střílel v sebeobraně, protože ho muži okradli a ohrožovali.

Shute je policii znám z minulosti. V roce 2009 vyvěsil americkou vlajku vzhůru nohama, aby tak vyjádřil svůj nesouhlas se stavem Ameriky a s korupcí ve vládě. O dva roky později byl v New Jersey obviněn z útoku na policistu a z toho, že se bránil zadržení.

Kvůli častým útokům střelců, jako byly ten víkendový v Orlandu či před časem v Západní Virginii, volají mnozí v USA v čele s prezidentem Barackem Obamou po zpřísnění prodeje zbraní. Republikáni ale jakákoli taková omezení odmítají. Letos bylo podle portálu nydailynews.com v USA zastřeleno na 6 tisíc lidí.

Server gunviolencearchive.org, který mapuje případy, kdy zahynuli či byli postřeleni nejméně čtyři lidé, hlásí jen za červen 17 takových přestřelek se 70 mrtvými.

Mapa: Nejhorší útoky střelnou zbraní v USA od začátku loňského roku

Číst článek

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme